2B kullanıcıları 30 Kasım 2018 tarihine kadar başvuru yapmaları ve gerekli ödemeleri belirtilen süre içerisinde yapmaları halinde hak sahibi olabilecekler.

2B hak sahipleri daha önce başvuruda bulunmayan ya da başvuru yaptığı halde ödemelerini aksatarak hak kaybına uğrayanlar için 30 Kasım 2018 tarihine kadar yeniden ek süre tanındığı bildirildi. Serik Mal Müdürlüğünden alınan bilgiye göre; 16 Mayıs 2018 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 7144 sayılı Kanunun 20. maddesi ile kamuoyunda "2B yasası" olarak bilinen ve devlet ile vatandaş arasında yıllardır süregelen sorunu çözüme kavuşturan 6292 sayılı Kanun ile 6831 sayılı Orman Kanununun 2. maddesinin (B) fıkrası kapsamındaki taşınmazlardan hak sahibinin yararlanabilmesini sağlamak için süresi içinde başvurmayanlar,  başvuru yaptığı halde kendilerine yapılan tebligatta belirtilen bedeli süresi içerisinde ödemeyenler ve taksitli satış sözleşmesi yaptığı halde,  sözleşmesinde belirtilen taksitlerden ikiden fazlasını vadesinde ödemeyenler için 30 Kasım 2018 tarihine kadar yeniden ek süre tanındığı bildirildi.

2B kullanıcıları 30 Kasım 2018 tarihine kadar başvuru yapmaları ve gerekli ödemeleri belirtilen süre içerisinde yapmaları halinde hak sahibi olunacak, ödemelerini kaçıranların da ödeme yapmaları halinde hakları devam ederek arazilerini alabilecekleri belirtildi.

Serik Mal Müdürlüğü yetkilileri konu ile ilgili olarak şu bilgileri verdiler; ''Hiçbir vatandaşımızın hakkını kaybetmemesi için hak sahibi veya kullanıcıların, başvuru ve ödemelerini 30 Kasım 2018 tarihine kadar yapması gerekiyor. Konu hakkında ayrıntılı bilgi almak isteyen 2/B kullanıcıları Serik Mal Müdürlüğü'müzün 0 242 722 85 17 numaralı telefonundan da ayrıca ayrıntılı bilgi alabileceklerdir.''

Haber Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi