CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak ve milletvekili adayları Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ile Antalya Ticaret Borsası'nı (ATB) ziyaret etti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, CHP İl Başkanı Ahmet Kumbul ve milletvekili adayları ilk olarak ATSO'yu ziyaret etti. Türkiye'de sivil toplum kuruluşlarının dertlerini yeterince anlatamadıklarını, bunun sebebinin de demokrasilerde olması gereken bazı kurumların yok edilmesi olduğunu belirten Budak, demokrasinin olmadığı yerde iş, aş, ekmek, üretim olamayacağını anlattı. Budak, ''Demokrasiye sahip çıkmak bu nedenle hepimizin görevidir. Demokrasinin kaleleri sivil toplum örgütleridir. Siyasileri yönlendirecek olan, onlara doğru adımları attıracak olan da sivil toplum örgütleridir. Siyasiler yanlış yapabilir, bunları düzeltecek olan sivil toplum örgütleridir" dedi.

Türkiye'de toplumun huzura ihtiyacı olduğunu vurgulayan Budak şöyle devam etti:''Sanayi 4.0 içi doldurulduğu zaman ülkenin kurtuluşu gibi gözüküyor. Ana sorunlarımızdan biri eğitimdir. Eğer eğitimli, donanımlı, liyakatlı nesiller yetiştiremezsek sanayi 4.0 hayaldir. Nal toplarız. Robotik teknolojiyi, yazılımı satın alırız. Önceden tekstil makinelerini satın aldığımız gibi robot teknolojisini de satın almak zorunda kalırız. Yani yine alıcı ülke oluruz ve fason üretmeye devam ederiz. Bu nedenle ilk önce eğitim. Tabii, en başta demokrasi ve dış politikayla ilgili sorunların çözülmesi gerekir ki, ürettiğimiz malları dışarıya satabilelim."

 

DAVUT ÇETİN'İN SÖZLERİ

ATSO Başkanı Davut Çetin ise sanayici ve esnaf kesiminin bu dönem siyasi beklentilerinin çok yüksek olduğuna değinerek, ''Çünkü çözümlenmemiş sorunlarımız var. Bu dönem fazla oyalanmadan çalışmak gerekiyor" dedi.

CHP'nin seçim bildirgesiyle ATSO'nun bildirgesinin büyük ölçüde uyuştuğunu ve örtüştüğünü ifade eden Çetin, şöyle konuştu: "ATSO 2004-2005'ten beri ülke sorunları konusunda doğru bildiğini her zaman söyledi. Hepsini söyledi mi? Hepsini söyleyemez. Ama ben her konuşmamda uzlaşı diyorum. Hukukun üstünlüğünü, yargının bağımsızlığını kesinlikle sağlamamız lazım. Ekonominin bunlara ihtiyacı var. Ülkenin huzura ve uzlaşıya ihtiyacı var."

 

CHP İL BAŞKANI KUMBUL

CHP İl Başkanı Ahmet Kumbul ise ATSO Antalya'nın en büyük sivil toplum kuruluşu olduğunu vurgulayarak, ''ATSO'nun kente, turizme, tarıma, ticarete dair söylediklerinin ne kadar önemli olduğunu biliyoruz" dedi.

 

ATB ZİYARETİ

ATSO'nun ardından ATB'ye geçen CHP heyeti, ATB Başkanı Ali Çandır ve yöneticilerle görüş alışverişinde bulundu.

 

Çetin Osman Budak, burada yaptığı konuşmada da, ATSO başkanlığı döneminde, ATB, Ziraat Odası, Ziraat Mühendisleri Odası, Kesme Çiçek İhracatçı Birlikleri ile bir araya gelerek, Antalya için birlikte güzel şeyler yaptıklarını anımsattı. Budak, ''EXPO'yu getirdik mesela. Ama sonuçlarını siz biliyorsunuz. Artık o konuda bildiğiniz şeyleri tekrar etmeyeyim. Ama EXPO'dan çok şey bekliyorduk. Hüsran oldu. EXPO sayesinde Antalya'ya demiryolu getirmek istiyorduk ama olmadı" diye konuştu.

 

ATB BAŞKANI ÇANDIR

ATB Başkanı Ali Çandır da "Sevinerek görüyoruz ki, seçim döneminde tarım sektörüne yönelik güzel taahhütler, vaatler duyduk" dedi.

Çandır; şöyle sözlerini şöyle sürdürdü:"Ama Türkiye geneline yayılan tarıma yönelik vaatler Antalya'yı pek de ilgilendirmiyor. Seçimden sonra kim gelirse gelsin, Antalya'ya yönelik özel bir yaklaşım olması konusunda çaba sarf edeceğiz. Çünkü Antalya tarımsal hasılat bakımından Türkiye'nin birincisi. Uzun süredir üzerinde durduğumuz tarım sektörünün gelişmesi konusunda hayati derecede önem atfettiğimiz tarımda özel bir sosyal güvenlik sisteminin ortaya çıkartılması, tarım sektöründen kaçışın önüne geçilmesini arzu ediyoruz."

 

TARIM YETERLİ DESTEĞİ GÖREMEDİ

CHP İl Başkanı Ahmet Kumbul da Antalya'nın en önemli sektörlerinin tarım, turizm ve ticaret olduğunu ancak bunların devletten yeterli desteği görmediğine dikkati çekti. DHA


 

 

Editör: Haber Merkezi