Serik Kaymakamı Haluk Şimşek; ''Bizler çok şanslı bir yerde yaşıyoruz 34 tane mavi bayraklı tesisimiz var, bu sağlıklı çevreyi korumak herkesin boynunun borcu.''

Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla Serik Belediyesi ve Yeşilay Antalya Şubesi ortaklaşa bir program düzenledi. Deniz Yıldızı Sosyal Tesislerinde organize edilen programa, Serik Kaymakamı Haluk Şimşek, Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık, İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Ekiz, Belediye Başkan Yardımcısı Bünyamin Okudan, Temizlik İşleri Müdürü Ayşe Nur Can, Yeşilay Antalya Şubesi Başkan Yardımcısı Abdullah Akgül, öğrenciler ve veliler katıldı.

Programda; çevre kirliliğinin etkilerine ve sonuçlarına, daha sağlıklı bir çevre için, temiz bir dünyada yaşamak için ambalaj atıkları çöp değildir sloganı ile dönüştürülebilir ve geri kazandırılabilir atıkların hayatımız için ne denli önemli olduğuna dikkat çekildi.

Programın ilk bölümünde çeşitli okullardan gelen öğrenciler ambalaj atıklarından tasarladıkları kıyafetler ile podyumda boy gösterdi. Evsel atıkların geri dönüşümle yeniden değerlendirilerek kullanılabileceğini anlatmak için gerçekleştirilen defilede, öğrencilerin üzerindeki naylon, karton, plastik kapak gibi evsel atıklardan yapılmış kıyafetler salonda bulunan davetlilerin beğenisini topladı. Daha sonra minik öğrenciler atıklardan yaptıkları müzik aletleri ile izleyicilere unutulmaz bir şov yaptılar. Bir dizi etkinliği içinde barındıran organizasyonda çocuklar hem çevre bilinci oluşturdu hem de doyasıya eğlendiler.

Şimşek: ''34 Tane Mavi Bayraklı Tesisimiz Var''

Serik Kaymakamı Haluk Şimşek; ''Bu tarz organizasyonlar çok önemli, öncelikle emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Dünyada herkes yaşadığı çevreden sorumlu, bizler çok şanslı bir yerde yaşıyoruz 34 tane mavi bayraklı tesisimiz var, bu sağlıklı çevreyi korumak herkesin boynunun borcu. Özellikle gençlere çok iş düşüyor, bu toprakları bu çevreyi korumak ve sizden sonraki nesillere aktarmak en önemli göreviniz'' dedi.

Çalık: '' Serik'te Çevre Bilinci Oluşmuş Durumda''

Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık ise; ''Serik'te çevre bilinci oluşmuş durumda. Bu tarz etkinlikleri çok önemsiyorum. Bil hassa gençlerin ve çocukların çevre bilincini oluşturmak için bu tarz etkinlikler önemli. Bizde belediye olarak çevreye önem veriyor ve Serik'i her geçen gün güzelleştiriyoruz. Çevre konusunda sadece kurumlar değil her kes kendi özelinde hassasiyet göstermeli; insanlarımız özellikle piknik yaparken atıkları doğaya bırakıp gitmemeli, yeşil alanlarımız bizlerin oksijen depoları belediye olarak biz bu alanları çoğaltacağız sizlerde koruyacaksınız. Herkese çok teşekkür ediyor minik öğrencilerimizi tebrik ediyorum'' dedi.

Ekiz: ''Dünyanın Engüzel Coğrafyasında Yaşıyoruz''

İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Ekiz de konuşmasında şunları söyledi; ''Ülkemizin en güzel coğrafyasında yaşıyoruz ve bu coğrafyanın güzel kalabilmesi için çalışıyoruz, çevre duyarlılığı konusunda çocuklarımızın eğitimini önemsiyoruz. Milli eğitim olarak her türlü desteği veriyoruz ve vermeye de devam edeceğiz.''

5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla Serik Belediyesi tarafından düzenlenen program, koro ve dans gösterisi, şiirler ve çevre andının okunması ile son bulurken, program sonunda her yıl olduğu gibi bu yılda atık pil toplama yarışmasında birinci olan okullara ödülleri verildi.

Toplu fotoğraf çekimi gerçekleştirildi ve çocuklara Serik Belediyesi ile Yeşilay'ın hediyeleri takdim edildi.

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi