AspenGoS Satranç Kulübünün 9-10 Haziran tarihlerinde Serik Belediyesi Toplantı Salonunda Birincisini düzenlediği  "Yaza Merhaba Hızlı Satranç Turnuvası ve Satranç Şenliği" çok heyecanlı maçlara sahne oldu.

18 Minik Sporcunun Katıldığı Okul Öncesi Satranç Şenliği ve 7-8 Yaş Satranç Turnuvasında mücadele eden minikler katıldıkları ilk turnuvada kursta öğrendikleri satranç becerilerini en iyi şekilde sergilediler. 15 dakika ana süre ve 2 saniye eklemeli tempo ile oynanan maçlar sonunda 7-8 Yaş Kategorisinde AspenGoS Yaza Merhaba Turnuvasına katılan ve dereceye giren sporculara Sırt çantası ve basketbol topu hediye edildi. Okulöncesi Satranç Şenliğine ve 7-8 Yaş Kategorisine katılan Tüm sporculara Satranç Boyama kitabı hediye edildi.

12 Yaş ve altı 23 sporcunun ve Genel Yaş kategorisinde 16 Sporcunun katıldığı 15'+2" tempolu Oynanan AspenGoS Yaza Merhaba Hızlı Satranç turnuvası ise 5 Tur üzerinden yapılmıştır. Yarışmada dereceye Giren sporculara ödüllerini Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Mevlüt Özen, Kulüp Başkanı Serkan Çakır, AspenGoS Kulübü Yönetim Kurulu üyeleri Abdullah Almaz, Yasin Zengin , Sait Malacı ve Soner Kahya verdiler. 12 Yaş Kategorisinde dereceye giren sporculara Sırt çantası basketbol topu, Genel Yaş Kategorisinde dereceye giren sporculara taşınabilir şarj cihazı, en iyi derece elde eden kız sporculara MP3 Çalar ve zeka oyunu hediye edildi.

Turnuva sonrasında açıklama yapan AspenGoS Kulübü başkanı ve Antrenörü Serkan Çakır şunları söyledi; ''Bu turnuva sayesinde sporcularımızın bir yıl boyunca kulüpte öğrendikleri satranç becerilerini, gelişme düzeylerini gözlemleme fırsatı yakalamış olduk, katılan tüm sporcuları kutluyorum. Başarı düzenli bir çalışmanın sayesinde olur çocuklarımız kulübümüzde düzenli bir şekilde çalışma fırsatı yakalayarak Antalya merkezdeki rakipleri ile yarışır duruma geldiler. Bir çok turnuvada onlarca madalya kazanmaları bunun bir göstergesidir. Okul sporları yarışmalarına katılan kulübümüz sporcuları Tekeli Ortaokulu kız takımı güzel bir başarıya imza atarak il birinciliği bölge birinciliği ve Türkiye altıncılığı elde etmiş, Antalya Kulüpler yarışmalarında küçükler kategorisinde kulübümüz Antalya üçüncüsü olmuştur.  Ayrıca 23 Nisan Turnuvalarında, İl Birinciliği turnuvalarında sporcularımız çok önemli başarılara imza atmış il birinciliği ikinciliği dereceleri almışlarıdır. Bugün bu turnuva ile okul dönemi çalışmalarımızı tamamlamış bulunmaktayız. Yaz dönemi çalışmalarımız 25 Haziran 2018'de başlayacaktır.''

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi