CHP Antalya milletvekili adayları Antalya'nın farklı noktalarında vatandaşları ve esnafı ziyaret ederek seçim bildirilerinde yer alan vaatleri hakkında bilgi verdi, destek istedi.

CHP Antalya milletvekili adayları Antalya'nın farklı noktalarında vatandaşları ve esnafı ziyaret ederek seçim bildirgelerinde yer alan vaatleri hakkında bilgi verdi, destek istedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Akseki'de vatandaşlarla bir araya gelerek, CHP'nin seçim bildirgesinde yer alan vaatleri hakkında bilgi verdi. Adaylardan Rafet Zeybek ile Sibel Gezen de Kepez bölgesinde esnaf ziyaretleri yaptı, kahvehanelerdeki vatandaşlara CHP'nin hedef ve programını anlattı. Akdeniz Sanayi Sitesi Ahşap İşleri Bölümü'nde esnaf ve çalışanlarla sohbet eden Rafet Zeybek, Ak Parti döneminde yargıya güvenin azaldığına işaret ederek, hakim ve savcıların mesleğe girişinde liyakatin temel ilke haline getirileceğini vurguladı.

 

AİLE SİGORTASI

Sibel Gezen ise CHP'nin en önemli vaatlerinden birinin tüm yoksulları Aile Sigortası çatısı altına almak olduğunu kaydetti. Gezen şunları söyledi:''Aile Sigortası'nın temel hedefi, yoksulluktan muzdarip hanelerin gelir seviyesini, reel ortanca gelirin yarısına yükseltmektir. Diğer bir deyişle, Aile Sigortası projemiz ile yoksul hanelere sabit miktarda bir destek sağlamayacağız. Hanelerin durumuna ve mevcut gelirlerine göre değişecek şekilde bir takviye yapacağız. Bu sayede, düşük bir maliyet ile şiddetli yoksulluğa son verecek ve tüm hanelerimizin aylık gelirinin 1.000 TL'nin üstüne çıkmasını sağlayacağız."

Çalışmalarını Şengül Yeşildal ile birlikte Gazipaşa'da sürdüren Aydın Özer ise çiftçilere seslenerek, ''Tarımsal destekleri çiftçinin girdi maliyetlerini hesaplayarak ve üzerine çiftçinin karını ekleyerek belirleyecek ve bir yıl önceden açıklayacağız. Destek tutarlarını en az enflasyon oranı kadar artıracağız" dedi.

 

AİLE MAAŞI

Şengül Yeşildal da Aile Maaşı uygulamasıyla, 15 Eylül 2018 tarihinden itibaren GSS primleri devlet tarafından ödenen (yeşil kart sahibi) her hanedeki kadınların hesabına aylık 1000 TL yatırılacağını açıkladı.

Milletvekili adayları Nusret Bayar, Sevgi Doğan ve Nazmi Gündüz de Elmalı'da vatandaşlarla birebir görüşerek, CHP ve Muharrem İnce'ye destek istedi. Nusret Bayar, atama bekleyen öğretmenlerin atamasının yapılacağı sözünü verirken, Sevgi Doğan da emeklilikte yaşa takılanların sorununu çözeceklerini dile getirdi. Nazmi Gündüz de 5 yıl içinde 135'i doğu kuşağında olmak üzere kalkınmada öncelikli yörelere 400 orta ölçekli fabrika kurularak, 65 bin kişinin istihdam edileceğinden söz etti.

 

ÖĞRETMENLER YOKSULLUK SINIRINDA

Finike'de kampanyayı sürdüren Cavit Arı da ilçedeki çalışmaları esnasında karşılaştığı öğretmenlere, ''Öğretmenlerimiz, düşük maaşa ve kabul edilemez çalışma koşullarına mahkum ediliyor. Yüz binlerce genç öğretmen göreve atanmıyor. Ücretli öğretmenler yoksulluk sınırında çalıştırılıyor" diye konuştu.

Özlem Şahin de Finike'deki çalışmalarında, emeklilerin sorunlarına değinerek, emeklilerin geçinemediğini ve her geçen gün yoksullaştığını ifade etti.

 

İŞSİZLİK VE HAYAT PAHALILIĞI

Figen Çalıkuşu ile Kemal Bilal Öner de Kumluca'da vatandaşlarla bir araya geldi. Çalıkuşu, milyonlarca insanın borç yükü, işsizlik ve hayat pahalılığı ile karşı karşıya olduğunun altını çizerek, ekonomik adaletsizlik ve eşitsizliklerin her geçen gün derinleştiğine işaret etti.

Kemal Bilal Öner ise doğal kaynakların usulsüzlük ve siyasal çıkar aracılığıyla ticari rant sağlama alanına dönüştürülmesine engel olacaklarını belirtti.

 

TURİZM ÇALIŞANLARININ SORUNLARI

Alanya'da çeşitli ziyaretlerde bulunan ve esnafı ziyaret eden Vahap Tuncer, turizm çalışanlarının sorunlarına değinerek, şöyle devam etti:"İstihdam garantili eğitim programlarıyla turizm sektöründe çalışanların vasfını artıracağız. Düşük sezonda faaliyetine devam eden turizm işletmelerindeki çalışanların sigorta primlerinde düşük sezon indirimleri yapacağız. 197 Turizm çalışanlarının çalışma koşullarını iyileştirecek ve çalışma sürelerini yasal sınırlar içerisine çekeceğiz."

 

GENÇLERE YÖNELİK VAATLER

Ali Takavut da üniversite öğrencilerine öğrenim süreleri boyunca ulaşım ve konaklama masraflarını karşılamak üzere iki kez yurt dışı seyahat desteği vereceklerini bildirdi.

18 yaşındaki aday İsmail Hakkı Gül ise sabit İnternet hatlarında adil kullanım kotasını tamamen kaldıracaklarını kaydetti. Gül, ÖSYM tarafından yapılan tüm sınavlarda giriş ücreti alınmayacağını sözlerine ekledi. DHA

 

 

Editör: Haber Merkezi