ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, Ulaşım Master Planı çerçevesinde, trafik yoğunluğu yaşanan Antalyaspor Kavşağı'nda başlatılan düzenleme çalışması tamamlanarak hizmete açıldı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Ulaşım Master Planı kapsamında en yoğun trafik yüküne sahip kavşaklardan Antalyaspor Kavşağı'ndaki çalışmaları tamamladı. Büyükşehir Belediyesi, kavşaktaki mevcut trafik yükünü azaltmak amacıyla hemzemin düzenleme modeli uyguladı. Kavşak alanında yeni yapılan düzenleme ile mevcut orta döner kavşak sistemi sona erdi. Sakıp Sabancı Bulvarı ile Atatürk Bulvarı'nın üst hemzemin bölgeden karşılıklı geçişleri iptal edildi. Karşıya geçişler için Dumlupınar Bulvarı'nın Kuzey ve Güney tarafında kalan kısımlarında U dönüşleri için kavşaklar açıldı.

 

TRAFİKTE BEKLEME SÜRESİ AZALDI

Proje ile Antalyaspor Kavşağı'nın kolları ve orta döner kavşak alanında sola ve sağa dönüşler için yol geçişleri yapıldı. Bu sayede sinyalizasyon bekleme süreleri kısaldı ve kavşak alanındaki trafik yoğunluğu azaldı.

 

ZEYTİN AĞAÇLARI KAVŞAKTA YERİNİ ALDI

Döner kavşaktaki asırlık zeytin ağaçları çalışmalar sırasında zarar görmemeleri için sökülerek, bakıma alındı. Ağaçlar çalışmaların tamamlanmasının ardından yine kavşaktaki yerlerine dikildi. Kavşaktaki peyzaj çalışmaları ise devam ediyor. Proje yaklaşık 2 milyon 500 bin liraya mal oldu. DHA

Editör: Haber Merkezi