ANTALYA Valiliği, Ramazan Bayramı'nın huzur içinde geçirilmesi için çeşitli önlemler aldı.

Konuyla ilgili bir genelge yayımlayan Antalya Valisi Muammer Türker, Ramazan Bayramı'nın huzur ve güvenlik içerisinde idrak edilmesi için alınan tedbirleri açıkladı. Genelgede şöyle denildi:"İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü 15 Temmuz 2015 Çarşamba günü akşamından itibaren sorumluluk bölgeleri itibariyle, huzur planlarını uygulamaya koyacak ve emniyet-asayiş tertip ve tedbirlerini 20 Temmuz 2015 Pazartesi günü sabahına kadar aksaksızca sürdürecektir.

Havaalanı, liman ve terminallerde yaya ve motorlu devriyeler ile şehir içi ve Devlet karayolları üzerinde tertip edilecek trafik ve asayiş ekiplerinin sayıları artırılacak, vatandaşlarımızın huzurlu ve güvenli seyahatlerine hazır hale getirilecektir.

Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı da Antalya ili mülki karasularında tertip ve tedbirlerini yukarıda belirtilen tarihler arasında kesintisiz olarak sürdüreceklerdir.

Büyükşehir ve ilçe belediye başkanlıkları, özellikle alış-veriş yerleri ile eğlence yerlerini ve diğer umuma açık mahalleri mevzuatlarına uygun olarak ve tefrik edilecek zabıta ekipleri marifetiyle etkin bir şekilde denetleyeceklerdir.

Belediyeler; itfaiye, su ve kanalizasyon arıza ekiplerini bayram süresince göreve hazır hale getirecek ve nöbetçi memurluklarını vatandaşlarımızın müracaatlarına sürekli açık tutacaklardır.

Toplu taşıma araçlarının seferlerinde sürekliliğinin sağlanması amacıyla gerekli tedbirler önceden planlanacaktır.

Sağlık, nöbetçi eczane ve haberleşme ile elektrik hizmetleri için gerekli hazırlıklar, ilgili birim sorumlularınca önceden planlanacak ve acil müdahaleler için yeterli ekip ve teçhizatları tüm bayram süresince hizmete hazır hale getirilecektir.

Sosyal hizmet kurumlarının vatandaşlar tarafından ziyaretlerine esas olmak üzere gerekli tertip ve düzenlemeler Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nce sağlanacaktır.

Antalya ilinde Ramazan Bayramı'nın huzur ve güven içerisinde idrak edilmesine esas olmak üzere, yukarıda belirlenen tertip ve tedbirlerin uygulanmasında herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesini, başta birimlerin üst yöneticileri olmak üzere her kademedeki personelin görevlerini üstün hizmet ve sorumluluk anlayışı içerisinde yerine getirmelerini ve uygulamanın birim üst yöneticileri tarafından da bizzat takibini arz ve rica ederim."

 

 

Editör: Haber Merkezi