Özel Akdeniz Yükseliş Eğitim Kurumları bünyesinde kurulan ve Serik'in ilk Fen Lisesi olan Yükseliş Fen Lisesi açıldı.

Yükseliş Fen Lisesi açılması ve Fen Liseleri ile ilgili açıklamalarda bulunan Okul Müdürü Halil Topçuoğlu şu bilgileri verdi; ''Kurulduğu 2006 yılından itibaren eğitime yeni bir vizyon getiren, misyon kazandıran; ilçeler bazında başarı anlamında gerilerde kalan Serik'e farklı kategorilerde il birincilikleri, Ülke birincilikleri ve dünya şampiyonluğu hediye eden; hedefini her zaman daha ileriye taşımak için uğraş veren Akdeniz Yükseliş Eğitim Kurumları alanındaki liderliğini, büyüklüğünü ortaya koyarak ilçemizin büyük bir eksiğini gidermek için Fen Lisesini açtı.

Fen liseleri; Zeka düzeyleriyle fen ve matematik alanındaki yetenekleri yüksek olan öğrencileri matematik ve fen bilimleri alanında yüksek öğrenime hazırlamayı; Matematik ve fen bilimleri alanında gereksinim duyulan üstün nitelikli bilim adamlarının yetiştirilmesine kaynaklık etmeyi; Öğrencileri araştırmaya yöneltmeyi, bilimsel ve teknolojik gelişmelerle yeni buluşlara ilgi duyanların çalışacakları ortamı ve koşulları hazırlamayı; Yeni teknolojileri kullanabilen yeni bilgiler üretebilen ve projeler hazırlayabilen bireyler yetiştirmeyi; Öğrencilerin bilimsel araştırma yapmalarına, bilimsel ve teknolojik gelişmeleri izlemelerine yardımcı olacak şekilde yabancı dilde iyi yetişmelerini sağlamayı hedefler.

Özel Akdeniz Yükseliş Eğitim Kurumları, Anadolu lisesi olarak, Üniversite sınavlarında Türkiye genelinde ilk yüz, ilk bin gibi derecelerle öğrencilerini Türkiye'nin en prestijli okullarına yerleştirdi. Daha önce ilçemizde tıp kazanmak büyük başarıyken bu, alışkanlık haline geldi. Özel Akdeniz Yükseliş Anadolu Lisesi'nin hedefi, yine zirvede olmak. Ancak bunu yaparken rekabeti kendi içinde sağlamayı arzuluyor. Bunu da bir sebep sayarak, Özel Akdeniz Yükseliş Fen Lisesi bu yıl eğitim-öğretim hayatına merhaba diyor. Özel Akdeniz Yükseliş Fen Lisesi 2018-2019 eğitim öğretim yılında sadece 48 öğrenciyi kabul edecek. Geliştirilmiş resmi programın uygulanacağı okulda bu 48 öğrenci için Anadolu lisesinde olduğu gibi eğitimin doluluğu esas hedef. Öğrencilerin yoğun program içerisinde laboratuvarlarda öğretmenleri eşliğinde deney yapabilmeleri, ulusal ve uluslararası yarışmalara katılabilmeleri, üretebilmeleri, rekabetçi bir kimlik kazanabilmeleri, yabancı dil sınıflarında farklı milletten yaşıtlarıyla sohbet edebilmeleri, (isteğe bağlı) halk oyunları ve enstrüman dersleri ile sosyalliği sağlayabilmeleri, hafta sonu kursları ile bir dershaneye ihtiyaç duymadan eğitim hayatlarını sürdürebilmeleri, özel ilgi ve bire bir rehberlik ile yeteneklerine, ilgilerine yönelik meslek seçimi yapabilmeleri hedeflenmekte.

Özel Akdeniz Yükseliş Fen Lisesi, çok güçlü öğretmen kadrosu ve başarıya inanmış yönetimi ile sizleri geleceğe taşıyor ve sizlere; 'Yerinde sayma, Yükseliş' e geç' diyor.''

Haber Merkezi

 

  

Editör: Haber Merkezi