Serik Belediyesi tarafından düzenlenen yaz spor okulu açılışı Akçaalan Mahallesi'nde bulunan Belediye Spor Tesislerinde yapıldı.

Yaz spor okullarının açılışına, Serik Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık, Serik Belediyespor Kulübü Başkanı Ali Aksu, Serik Belediye Başkan Yardımcısı Bünyamin Okudan, Ak Parti Serik İlçe Başkanı Hasan Kozan, Ak Parti Antalya Milletvekili adayı Esma Balaban Karacan, Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürü Mevlüt Özen, Serik Müftülüğü Şube Müdürü Mustafa Güner, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, öğrenciler ve aileler katıldılar.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasında sonra açılış konuşmasını Serik Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık yaptı. Başkan Çalık konuşmasında şunları söyledi; ''Çocuklarımızın ve gençlerimizin daha güzel daha sağlıklı daha iyi yetişmeleri amacıyla ilk geldiğimiz günden beri Serik Belediyesi yaz spor okullarını düzenliyoruz. Hamdolsun her yıl yaz okullarına katılan çocuklarımızın gençlerimizin sayısı sürekli artıyor. Bu yıl 5.'sini düzenlediğimiz Yaz Spor Okullarında geleceğimiz olan çocuklarımızın spor yapmalarına imkân sağlamak için yeni spor tesislerini ilçemize kazandırmaya devam ediyoruz. Ben yaz okullarına katılan tüm sporcularımızı öğrencilerimize ve ailelerine canı gönülden tebrik ediyorum.

Spor sadece başarıya yönelik bir endeksle değerlendirilemez. Spor gençlerimizin, ruhsal, fiziksel, beyinsel yapılarından sağlıklı olması amacıyla teşvik edilmelidir. Sevgili gençlerimiz bu yaz boyunca hem spor yapacağız, hem kitap okuyacağız hem de gelenek ve göreneklerimizi öğreneceğiz yaşatacağız.

Çok güzel ve çok özel bir ilçeye sahibiz. Biz bu imkan ve güzellikleri çocuklarımız ve gençlerimiz için kullanarak onlara destek vererek ülkemize ulusal ve uluslararası çapta sporcularımızı yetiştirmek amacındayız. Bizler hep birlikte bunu temellerini atmaya çalışıyoruz. Ama burada en önemli şey şudur ben kendi çocuklarıma da söylüyorum ne olursa olsun önce iyi ve topluma faydalı insanlar olacaksınız.

Sevgili hocalarımızdan da isteğimiz çocuklarımızı önce topluma yararlı bireyler olarak yetiştirmeleridir. Çocuklarımız yalnızca sporcu olarak değil en faydalı bireyler olarak yetiştirmeliyiz. Çocuklarımıza küçüğüne sevgiyi büyüğüne saygıyı öğretmemiz lazım. Vatanımızın, milletimizin kıymetini, milli değerlerimizi öğretmemiz lazım. Çocuklarımıza bu değerlere sahip çıkmalarının önemini öğretmemiz lazım. İşte bütün bunlar yapabilirsek o zaman sağlıklı ve toplumun geleceğinin teminatı olan gençler yetiştirebiliriz. Zaten böyle güzel bireyler yetiştirirsek bütün başarılar kendiliğinden gelir. Yeter ki biz çalışalım disiplinli olalım başarı mutlaka gelir.

Bu düşünceler yola çıkarsak, çalışırsak Serikspor şampiyon da olur, gençlerimiz milli sporcu da olur. Biz Serik olarak birlik beraberliğimizi sağladığımız sürece hep birlikte başarılı oluruz, mutlu oluruz, hedefimize ulaşırız. 2018 yaz spor okullarının hayata geçmesinde emeği geçen herkese teşekkür eder, çocuklarımızın ve gençlerimizin güzel bir yaz tatili geçirmesini dilerim.''

Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık'ın konuşması sonrasında Serik Müftülüğü Şube Müdürü Mustafa Güner tarafından yapılan duanın ardından öğrenciler, Başkan Çalık ile hatıra fotoğrafı çektirdi. Veliler de her yıl düzenlenen kurs için teşekkür ettiler.

Serik Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü, 19 Haziran-16 Ağustos tarihleri arasında yapılacak olan kursta Futbol, Yüzme, Golf, Tenis, Basketbol, Voleybol, Güreş ve Jimnastik dallarının yer aldığı 8 branş için yaklaşık 2 bin öğrenci kayıt yaptırdığını bildirdi.

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi