Mehmet Can; ''Velilerimiz devlet desteğine başvuru yapmak için LGS yerleştirme sonucu beklemek zorunda değiller. Okulumuza kayıt yaptıran öğrencilerimiz de devlet desteğine başvuru yapabilecekler.''

Liselere Geçiş Sınavı (LGS) sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih dönemi de başladı. Özel Yedisu Eğitim Kurumları Kurucularından Mehmet Can tercih dönemi ile ilgili açıklamalar yaparak şunları söyledi; ''Öğrenciler, hem Liselere Geçiş Sınavı (LGS) hem de adrese dayalı yerleştirme için nasıl tercih yapacaklarını Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayınladığı kılavuzdan öğrenecek. Şimdi öğrencileri ve velileri okul seçimi, tercih, başvuru, ön kayıt, kayıt, nakil gibi süreçleri takip edecekleri endişe dolu yoğun bir dönem beklemektedir. 2018 Ortaöğretim kurumlarına resmi ve özel ortaokullar, imam hatip ortaokulları ve geçici eğitim merkezlerini bitiren öğrenciler, kayıt alanı, bilgi, beceri ve yetenekleri doğrultusunda sınavlı veya sınavsız olarak yerleştirilecek. Bu yıl 1.367 okula 126 bin 510 öğrenci yerleştirilecek ki 1 milyon 144 bin öğrenci ise yerel yerleştirme sistemi ile liselere kayıt olacak LGS'ye ise bu öğrencilerden 996 bini girdi.

Antalya eğitim bölgesinde ise ortaokuldan mezun olan öğrenci sayısı ve girebileceği okulların kontenjanlarını inceleyecek olursak velilerimizin gelecek endişesine sahip olduğunu görüyoruz. Zira 2018 de Antalya il sınırındaki resmi ve özel ortaokullardan mezun olacak 8.sınıf öğrenci sayısı 144823 bu öğrencilerin sınavla yerleşebilecekleri okulların toplan kontenjanı ise 2889'dur. Bu sayıların farkında olan velilerimiz ise öğrencilerinin için iyi bir gelecek adına arayış içerisine girmelerine neden oluyor. Adrese dayalı okul yerleşimi ile kaderine razı olmak istemeyen velilerimizi Özel Yedisu Eğitim Kurumlarının Aksu Kampüsüne bekliyoruz. Gençlerimiz her zaman her yerde geçerliliğe sahip olan sağlık ekibi üyeleri olarak kariyer yapmak isterlerse en doğru adres elbette ki sağlık meslek liseleridir. Biz Özel Yedisu Eğitim Kurumları olarak gençlerimize doğru adresler sunmak görevimizin olduğunu düşünüyoruz. Bilindiği üzere 2014-2015 eğitim-öğretim yılı itibarı ile hemşirelik ve acil tıbbi teknisyenlik mesleklerinin ortaöğretim seviyesinden çıkarılıp sağlık bakım teknisyenliği, hemşire yardımcılığı, ebe yardımcılığı bölümleri ortaöğretim programına alınmıştır. Bu kamuoyun tarafından  sağlık lisesi bitiminde  sağlık personeli olunamayacağı üzerine yanlış bir algı oluşmuş ve de temel liseler tarafından bu yanlış algıda desteklenmiştir. Velilerimizin daha detaylı ve doğru bilgi alabilmeleri için okulumuza  da mutlaka bekleriz.

Bugün sağlık liselerinden mezun olan gençlerin istihdam alanları; Sağlık Bakanlığına bağlı kamu ve özel yataklı / yataksız sağlık kurum ve kuruluşları, Başbakanlık Sosyal Yardım ve Çocuk Esirgeme Kurumuna bağlı yataklı/ yataksız sağlık kurum ve kuruluşları, Yükseköğretime bağlı yataklı / yataksız sağlık kurum ve kuruluşlarıdır. Kamu ve özel sağlık kurum ve kuruluşlarında çalışabilirler. Ayrıca Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarında da belirttiği gibi liseden sonra atanan Hemşire Yardımcısı ve Sağlık Bakım Teknisyenlerinin atamalarının yapılacağını meslek hayatından tecrübe kazanarak Baş Hemşireliğe kadar yükselebileceğinin önünü açtığını ifade etmiştir.

Milli Eğitim Bakanlığı özel okullarda öğrencisini okutmak isteyen öğrencilere eğitim öğretim desteği veriyor. Bu desteği kazanan kişinin eğitim öğretim süreci bitene kadar devlet desteği devam edecektir. Devlet desteğine hem devlet okulunda hem de özel okulda kayıtlı olan öğrenciler başvuru yapabilecekler. Dolayısıyla velilerimiz devlet desteğine başvuru yapmak için LGS yerleştirme sonucu beklemek zorunda değiller. Okulumuza kayıt yaptıran öğrencilerimiz de devlet desteğine başvuru yapabilecekler.''

Özel okullar kayıt takvimi;

Birinci Önkayıt Dönemi: 27 Haziran-1 Temmuz

Birinci Asil Kesin Kayıt Dönemi: 2 Temmuz

Birinci Yedek Listeden Kesin Kayıtlar: 3 Temmuz

İkinci Önkayıt: 4 Temmuz

İkinci Kesin Asil ve Yedek Kayıt Dönemi: 5 Temmuz

Serbest Kayıt Dönemi: 6-11 Temmuz

Haber: Osman Türkçe


Editör: Haber Merkezi