Tüm ülkede olduğu gibi Serik'te de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri düzenleniyor.

 

Serik Kaymakamlığı koordinasyonunda dün başlanan programda ilk olarak; Serik Kız İmam Hatip Ortaokulu Toplantı Salonunda Milli Birlik ve beraberlik konulu 15 Temmuz Şehitlerimizi Anma Programı yapıldı. Öğleden sonra ise Serik Kaymakamı Haluk Şimşek ve Serik İlçe Müftüsü tarafından şehit kabirlerinin ve şehit yakınları ziyaret edildi. Saat 16.00'da da Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından 15 Temmuz Şehitleri anısına Kökez Mahallesinde bulunan Cumhuriyet Parkında yağlı güreş etkinliği düzenlendi.

Bugün ise Cuma namazından önce Tuzcuoğlu Camiinde 15 Temmuz Şehitleri için  Kur'an-ı Kerim Tilaveti ve okunan  Hatm-i Şeriflerin duasının yapılacak. Akabinde de  Tekeli İlkokulu Bahçesinde Serik Belediye Başkanlığınca ikramlar yapılacak. Yarın etkinlikler Max Royal Belek Otelde Taurus Golf Kulübü tarafından 15 Temmuz Şehitleri Anısına Golf Turnuvası ile devam edecek.

 

15 Temmuz Pazar günü ise saat 19.00'da İlçemiz Tuzcuoğlu Camii ve Tekeli İlkokulu Bahçesinde Mevlid-i Şerif okutulacaktır. Okunan Mevlid-i Şerif akabinde Sivil Toplum Kuruluşları tarafından ikramlar yapılacak. Demokrasi Nöbetlerinin tutulduğu Çınaraltı Meydanında ise saat 20.00'den itibaren  15 Temmuz ruhunu yansıtan fotoğraf ve film gösteriminin yapılması, darbe gecesini anlatan kamu spotlarını yayınlanacak.

 

Saat 21.00'de de Serik Belediyesi Mehter Takımı eşliğinde  Kamu Kurum ve Kuruluşları Personelleri ve vatandaşların katılımlarıyla İlçemiz Gedik kavşağından başlayıp Çınaraltı Meydanında son bulacak ''Milli Birlik Yürüyüşü'' nün yapılarak akabinde çeşitli programlar düzenlenecek.15 Temmuz'u 16 Temmuz'a bağlayan gece yarısı saat 00.13'de tüm camilerimizde sela okunacak.

 

Pazartesi günü de Belek Mahallesinde Serik Orman İşletme Müdürlüğü koordinesinde 15 Temmuz Şehitleri Anısına Hatıra Ormanı oluşturmak için saat 10:00'da fidan dikimi etkinliği yapılacak.''

Haber: Osman Türkçe




Editör: Haber Merkezi