SERİK ilçesinde muhasebeci ve mali müşavirlere yönelik Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Serik Belediyesi toplantı salonundaki toplantıya Antalya Gelir İdaresi Başkanı Metin Uzun konuşmacı olarak katıldı. 18 Mayıs 2018 tarihinde yayımlanarak yürürlüğe giren 7143 sayılı Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun hakkında bilgi veren Uzun, 6552, 6736 ve 7020 sayılı Kanunlar kapsamında yapılandırılmış ve ödenmekte olan alacaklar yeni kanun kapsamında yapılandırılmayacağını kaydetti.

Toplantıda, katılımcılara kesinleşmiş vergi ve diğer borçlara ödeme kolaylıkları, ihtilafların sulh yoluyla sonlandırılması, inceleme ve tarhiyat safhasındaki borçların yapılandırılması, beyan edilmemiş veya eksik beyan edilmiş gelir ve kazançların zam ve faizsiz pişmanlıkla beyan edilmesi, geçmiş dönemlere ilişkin matrah ve vergi artırımında bulunan mükelleflere ayrıcalıklar, işletmelerdeki emtia, makine, teçhizat ve demirbaş kayıtlarına ilişkin cezasız düzeltme imkânı, kasa ve ortaklardan alacaklar hesabının cezasız ve faizsiz düzeltilmesi, yurt içi ve yurt dışı bazı varlıkların belli tarihe kadar vergisiz ve ayrıcalıklı imkânlarla milli ekonomiye kazandırılması konusunda da bilgi verildi.

Toplantıya muhasebeci ve mali müşavirlerin yanı sıra Serik Vergi Dairesi Müdürü Haktan Ersever, Serik ve Çevresi Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Gülaydın, Serik Esnaf Odası Başkanlığını temsilen Mesut Avşar da katıldı. DHA

Editör: Haber Merkezi