Bu ay başlayan 2018 yılı buzağı desteklemesi başvurularının 31 Ağustos tarihinde sona ereceği belirtildi.

2018 Yılı Hayvancılık Desteklemeleri Hakkında Uygulama Esasları Tebliği kapsamında yapılan buzağı destekleme müracaatları 2 Temmuz 2018 tarihi itibari ile başladı. Başvuruların bu yıl için 31 Ağustos'un son başvuru tarihi olarak belirlendiği ifade edildi.

Buzağı desteklemesi kapsamında 2018 yılı için buzağı başına 350 TL ve soy kütüğüne kayıtlı buzağılar için 500 TL destek verileceğini ifade eden yetkililer; ''2018 yılı içerisinde doğmuş, küpelenmiş, TÜRKVET ve E-Islah sistemlerine kaydedilmiş, doğduğu işletmede canlı olarak 4 ayını tamamlamış, programlı aşılarının (Şap, Brusella) yapılmış olması gerekmektedir. İşletmesi soy kütüğüne kayıtlı yetiştiriciler, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği aracılığıyla, ön soy kütüğüne kayıtlı olanlar ise şahsen veya üyesi olduğu yetiştirici/üretici örgütleri aracılığıyla il ve ilçe müdürlüklerine başvuru yapabilirler.'' şeklinde bilgi verdiler.

Yetiştiricilerin, desteğini hangi yetiştirici-üretici örgütü üzerinden almak istiyorsa, almak istediği örgütü üzerinden; Kooperatifler aracılığıyla desteğini almak isteyenler bölge veya il üst birlikleri üzerinden; Soy kütüğüne kayıtlı destek alacaklar damızlık sığır yetiştiricileri il birlikleri üzerinden; Serik İlçe tarım Müdürlüğü'ne başvurmaları gerekiyor. Herhangi bir üyeliği olmayan üreticilerin ise doğrudan İlçe Müdürlüğüne başvurabilecek.

Haber: Osman Türkçe

 

Editör: Haber Merkezi