15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Serik'te Pazar akşamı Milli Birlik Yürüyüşü yapıldıktan sora Çınaraltı Meydanında bir araya gelindi.

Serik Kaymakamlığı tarafından 12 Temmuz Perşembe gününden başlayarak yapılan Milli Birlik Günü etkinlikleri Pazar günü Seriklilerin Çınaraltı Meydanında bir araya gelmesi ile doruk noktasına ulaştı. Pazar günü ilk olarak Gedik kavşağında Türk bayraklarıyla toplanan çok sayıda Serikli vatandaş mehter takımı eşliğinde Çınaraltı Meydanı'na kadar yürüdü. Yürüyüşe, Kaymakam Haluk Şimşek, Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık, Cumhuriyet Başsavcısı İsmet Çınar, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mehmet Ece, Emniyet Müdürü Ömer Zafer Karaaslan, Ak Parti İlçe Başkanı Hasan Kozan,  daire müdürleri de katıldılar.

Çınaraltı Meydanı'nda son bulan yürüyüşten sonra şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal marşı okundu. Kuranı Kerim okunması ve mealinin anlatılmasından sonra ise Kaymakam Haluk Şimşek bir konuşma yaparak; "2 yıl önce darbe girişimi olduğunu öğrenen halkımız demokrasiye sahip çıktı, sokağa döküldü. Türk halkı demokrasisine sahip çıktı ama bunun bir bedeli vardı. 251 şehit verildi. Resmi kıyafet giymiş hainler halka silah sıktı. Bir daha böyle bir oluşum gerçekleşmemesi için bir duruş sergilenmeli. FETÖ benzeri yapılanmalardan uzak durulmalıdır. Hepimiz bu durumlara düşmemek için bilinçli olmalıyız. Halkımız vatanına, bayrağına sahip çıktı." dedi.

Programda daha sonra şiirler okundu, mehter gösterileri yapılarak sine vizyon izletildi ve ışık gösterileri yapıldı.

Haber. Osman Türkçe

 

Editör: Haber Merkezi