Alanya ilçesinde Geleneksel Gökbel Yağlı Pehlivan Güreşleri'nde aralarında Kırkpınar'ın Başpehlivanı Orhan Okulu'nun da yer aldığı 40'ı başpehlivan 700 güreşçi mücadele edecek.

Alanya Belediyesi tarafından bu yıl 14'üncüsü düzenlenecek olan Geleneksel Gökbel Yağlı Pehlivan Güreşleri'nde geri sayım başladı. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, 21- 22 Temmuz tarihleri arasında Gökbel Yaylası'nda düzenlenecek güreşlerde Kırkpınar'ın Başpehlivanı Orhan Okulu ve 700 güreşçinin kol bağlayacağını söyledi.

14. Geleneksel Gökbel Yağlı Pehlivan Güreşleri'nde her yıl olduğu gibi bu yıl da ünlü sanatçılar sahne alacak. 21 Temmuz akşamı saat 21.00'de Ümit Besen, hemen ardından saat 22.30'da Muazzez Ersoy sevenleriyle buluşacak. 22 Temmuz Pazar günü 657. Tarihi Kırkpınar'ın altın kemerli başpehlivanı Orhan Okulu başta olmak üzere, Ali Gürbüz, Mehmet Yeşilyeşil, İsmail Balaban gibi 40'ın üzerinde başpehlivanla birlikte yaklaşık 700 güreşçi Gökbel er meydanında kol bağlayacak.

 

BAŞKAN YÜCEL GÖKBEL'E DAVET ETTİ

Gökbel Yağlı Pehlivan Güreşleri'ne tüm vatandaşları davet eden Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, "Kültürümüzün parçası olan ata sporumuzu yaşatmak için Gökbel Yaylası'nda düzenleyeceğimiz güreş etkinliklerimizde 40'ın üzerinde başpehlivan olmak üzere toplam 700 güreşçi kol bağlayacak. Kırkpınar'ın bu yılki galibi Orhan Okulu da güreşlerimize katılacak. Kendisini tebrik ediyorum. Bu yıl kıran kırana bir mücadele olacak. Çok çeşitli etkinliklere sahne olacak güreşlerimize bütün vatandaşlarımızı davet ediyorum" dedi. DHA

Editör: Haber Merkezi