Antalya'dan, hacca gidecek ilk kafile törenle uğurlandı.

İlk hac kafilesinin uğurlanması amacıyla Antalya Havalimanı Dış Hatlar 2 Terminali'nde Antalya İl Müftülüğü tarafından düzenlenen uğurlama törenine, İl Müftüsü Osman Artan, müftü yardımcılarıyla 171 hacı adayının yanı sıra yakınlarıyla vatandaşlar katıldı.

Artan, törende yaptığı konuşmada, Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonunda Türkiye'den Suudi Arabistan'a uğurlanan ilk hac kafilesinin Antalya'dan olduğunu belirtti.

Kafilede, Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olan Piyade Üsteğmen Oğuz Kaan Usta'nın annesi, babası, eşi ve küçük kızının da olduğunu dile getiren Artan, şöyle konuştu:"Kafilede diğer şehit aileleri, gaziler ve yakınları da var. Bu sebepten bu kafilemiz bizim için çok özeldir. Mevlam nasip ederse bu hacı adaylarımız inşallah Medine'ye, Peygamberimize misafir olarak gitmiş olacaklar. Hacı adaylarımızdan bizler de bir şeyler istiyoruz. İlimizi, ülkemizi temsilen Suudi Arabistan'ın Medine şehrine Peygamberimizin yanına gittiklerinde bizlerden de selam götürmelerini, Beytullah'a vardıklarında, bizler için, ülkemiz için, ülkemizin birlik ve beraberliği için, ülkemiz semalarından ezanların dinmemesi, bayrağımızın inmemesi için, hepimiz için dualar etmelerini istiyoruz."

Yapılan duanın akabinde İl Müftüsü Artan ve müftü yardımcıları, hacı adayları ve yakınlarına çiçek dağıtarak tek tek vedalaştı. AA

 

Editör: Haber Merkezi