SALI Sanayici ve İşadamları Grubu'nun (Salı Grubu) haftalık toplantısına konuk olan Birleşmiş Milletler Sınai Kalkınma Örgütü (UNIDO ITPO) Bahreyn Program Koordinatörü Afif Barhoumi, girişimcilik konusunda bilgi verdi.

ATİK Antalya Tenis ve İhtisas Kulübü'nde Salı Grubu Başkanı Muharrem Koç başkanlığındaki toplantıda, girişimcilik ele alındı. Toplantının konuklarından UNIDO ITPO Bahreyn Program Koordinatörü Afif Barhoumi, genç girişimcilerin de davet edildiği toplantıda, girişimcilik ve yatırım programı hakkında bilgiler verdi.

UNIDO ITPO'nun işletme, geliştirme ve yatırım destek programının detaylarını paylaşan Barhoumi, Türkiye'de ilk defa Antalya'da girişimcilik ile ilgili bir oluşum başlayacağını, önemli isimlerinde de bu sürece katkı koyacağını belirtti. Barhoumi, proje kapsamında Antalya'da 30 kişilik bir grupla girişimcilik konusunu masaya yatıracaklarını, ardından 7 kişilik bir gruplaBahreyn'e gidileceğini  söyledi.                 

Türkiye nüfusunun yüzde 50'sinin 30 yaş altında olmasının bir avantaj olduğunun altını çizen Afif Barhoumi, dünyadaki girişimcilik gerçekleri hakkında bilgiler verdi, gelecekteki işsizlik ve girişimciliğe ihtiyaç duyulan noktalara dikkati çekti. 2030'da Türkiye'nin tahmini nüfusunun 87 milyon olacağını anlatan Afif Barhoumi, "Bu da yeni iş sahaları, yeni girişimcilik hikayelerini zorunlu kılacak" dedi.

Antalya'nın tüm yumurtalarını tek sepete koyduğunu, bunun da turizm olduğunu anlatan Afif Barhoumi, farklı sektörlerde girişimciliğin önünün açılmasından bahsetti.

 

 

Editör: Haber Merkezi