Yedisu Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Suat Köksal, özel anaokullarına devlet desteği başvuruları konusunda bilgiler verdi.

Yedisu Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Suat Köksal konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi; ''2018-2019 eğitim öğretim yılı için birçok özel okul devlet teşvikinden yararlanarak çok sayıda öğrencinin daha uygun fiyatlarda okul kayıt işlemlerini gerçekleştirmektedir. Eğitim –öğretim desteğinden yararlanmak isteyen veliler öncelikle kayıt yaptırmak istedikleri kurum ile görüşmesi gerekmektedir.  Özel okul teşviki kayıtları öğrencinin kayıtlı olduğu özel okulun e-okul üzerinden yapılacak. Eğitim ve öğretim desteğinden, özel okul öncesi eğitim kurumlarında  eğitim alanlar da başvurularını yapılmaktadır. Okul öncesi devlet desteğinden yararlanan öğrenciler en fazla bir eğitim öğretim  yılı süresince yararlandırılabilecek.

Özel Okul Teşvik Ücreti Ne Kadar?

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından her yıl özel okullarda okuyan öğrencilere verilen eğitim ve öğretim desteği kapsamında 2018-2019 öğretim yılında, okul öncesi eğitim kurumlarında okuyan öğrencilere 3 bin 290 Türk Lirası olarak belirlenmiştir.

Teşvik Ödemeleri Kime Yapılır?

Özel okul teşvik almaya hak kazanan öğrencilerin ödemeleri velilere değil kayıtlı olduğu özel  okula yapılır.

Özel Okul Devlet Desteği Evrakları Nelerdir?

Aile Gelir Belgeleri;

Aile bireylerine ait toplam gelir durumunu gösteren vergi dairesi, muhasebe birimleri veya ilgili kişi, kurum ve kuruluşlardan alınacak belge.

Herhangi bir gelir beyan etmeyen anne, baba veya veli/vasi ise; Mal Müdürlükleri, Sosyal Güvenlik Kurumlarından 2017-2018 yılında gelir getirici herhangi bir işi olmadığına dair resmi belge.

Gelir Beyan Taahhütnamesi .(Başvurulan okulda doldurulacaktır.)

Öğrenim Belgeleri;

Üniversitede öğrenim gören diğer kardeşlerin öğrenim durumunu veya üniversitede okumaya hak kazandığını gösteren belgeler.

Başarı Belgeleri;

Uluslararası federasyonlarca yapılmış olan ve öğrencinin katılmış olduğu olimpiyatlar ve resmi makamlarca ulusal ve il düzeyinde yapılan yarışmalarda alınan derecelere (birinci, ikinci, üçüncü) ait belgelerin aslını ibraz ederek bir örneği.

Harp veya Vazife Malulü ile Engelliler;

Anne, baba, kardeş veya öğrencinin %50 ve üzeri oranında engelli olduğunu gösterir üniversite hastaneleri, eğitim ve araştırma hastaneleri veya tam teşekküllü devlet hastaneleri, eğitim ve araştırma hastaneleri veya tam teşekküllü devlet hastanelerinden alınan raporlar.''

Haber: Osman Türkçe

 

 

Editör: Haber Merkezi