KONYAALTI Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi (KONESKOOP) Yönetim Kurulu Başkanı Durali Kolpak, ekonominin dış müdahalelerle çökertilemeyeceğini belirterek, ''Önemli olan bu mücadelede birlik olmak. Dolarla alışveriş yapmayın" dedi.

KONESKOOP Yönetim Kurulu Başkanı Durali Kolpak, Türk ekonomisinin ekonomik savaştan zaferle çıkacak güçte olduğunu söyledi. Hükümetin ve Merkez Bankası'nın aldığı tedbirlerin etkisini gösterdiğini belirten Kolpak, dövizdeki düşüşün süreceğini ifade etti. Bu süreçte alınan bütün ekonomik tedbirleri desteklediklerini vurgulayan Kolpak, vatandaşların da ekonomik mücadeleye destek vermesini istedi.

 

TÜRKİYE GÜÇLENEREK ÇIKACAK

Türkiye'nin bu süreçten güçlenerek çıkacağını belirten Kolpak, ''Ekonomik göstergelerle örtüşmeyen bir kur dalgalanması vardı. Spekülasyon ortamı alınan tedbirler ve halkımızın desteğiyle bertaraf edildi. Üyelerimiz de ekonomik saldırıların bertaraf edilmesine ellerinden geldiğince katkı sağladı. Duyarlılıkları için herkese teşekkür ediyorum. Ama mücadele henüz bitmedi" dedi.

 

DOLARLA ALIŞVERİŞ YAPMAYIN

''Dolarla alışveriş yapmayın" çağrısında bulunan Kolpak, ''Türk ekonomisi dışarıdan müdahalelerle çökecek zayıflıkta değildir. Üyelerimiz ve vatandaşlarımız ekonomimize ve milli paramıza güvensin. Önemli olan nokta, herkesin üzerine düşen görevi yapması. Alışverişler TL ile yapılmalı, dolar ve euro ile yapılan kira sözleşmeleri iptal edilmeli, döviz mevduatları TL'ye çevrilmeli" diye konuştu. DHA

Editör: Haber Merkezi