MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, bölgedeki alışveriş merkezleri yöneticilerine gönderdiği mektupta, döviz üzerinden alınan kiralarda kurun sabitlenmesini talep etti.

Başkan Ümit Uysal, dövizdeki yükselişin tüketiciden esnafa herkesi zora soktuğunu belirtti. Geçen hafta mülkünü kiraya verenlere doları 4 TL'ye, euro'yu da 5 TL'ye sabitleme çağrısı yaptığını hatırlatan Başkan Uysal, bu çağrıya uyan mülk sahiplerine ise törenle 'İyi Komşuluk Belgesi' vereceklerini ve belediyenin düzenleyeceği tüm etkinliklerde VIP konuk olarak ağırlayacaklarını söyledi.

 

'DAYANIŞMA İÇERİSİNDE OLMAK LAZIM'

Yaptıkları çağrının toplumu cesaretlendirdiğini anlatan Uysal, "Bugünlerde dayanışma içerisinde olmak çok önemli. Tasada ve kıvançta birlikte olabilmek lazım. Özellikle mülklerini döviz kuru üzerinden kiraya veren komşularımıza, döviz kurlarını sabitleme çağrısında bulunduk. Bu çağrımız şehrimizdeki ticari faaliyetlere yeni yaklaşımlar getirebilirse ne mutlu bize. Bu çağrımıza kulak veren komşularımız oldu. Çağrımız toplumu cesaretlendiren bir hal aldı" dedi.

 

'KUR ARTIŞI YIKICI OLDU'

Bölgedeki AVM'lerin yöneticilerine de esnaftan gelen talep üzerine konuya ilişkin mektup gönderdiklerini aktaran Başkan Uysal, "Döviz kurlarını güncel kurun altında makul bir seviyeye sabitlemelerini rica ettik. Çünkü öngörülemeyecek bir kur artışı yaşandı. Bu durum birçok insan için ticari olarak yıkıcı oldu. Komşularımızın bu günlerde dayanışma içerisinde olması lazım" diye konuştu.

 

MEKTUPTA NE YAZIYOR?

Ümit Uysal'ın AVM yöneticilerine gönderdiği mektupta ise şu ifadeler yer aldı:"Döviz kurlarında yaşanan yükseliş ve dalgalanma; başta işyeri kira kontratı döviz cinsinden olan, iş insanı ve esnaflarımız olmak üzere, bütün kent sakinlerini olumsuz yönde etkilemektedir. Bir belediye başkanı olarak; esnaf ve tüketici komşularımızın olumsuz etkilendiği bir konuda sessiz kalmayı içime sindiremediğimden, özellikle mülk sahiplerine çağrıda bulunup, 'iyi komşuluk' adına döviz kurunu sabitlemelerini rica etmiştim. Bu çağrımdan haberdar olan AVM'deki iş insanı ve esnaflarımız da ne kadar zor durumda olduklarını tarafıma iletmişti. Sizden, esnaf komşularım adına 'iyi komşularımızdan' olduğunuza inancımla işyerleri için yaptığını kira sözleşmelerini yeniden değerlendirip, güncel kurun altında makul düzeye çekerek sabitlemenizi rica ediyorum. Hem sizin, hem esnafımızın, hem de genel olarak şehrimizin esenliği için bu yapıcı adımı atmanızı bekliyorum." DHA

 

Editör: Haber Merkezi