Serik İlçe Müftülüğü ve Serik Belediyesi işbirliğinde Serik'te düzenlenen yaz Kur'an Kursları sona erdi.

 
Yaklaşık 3 Bin öğrencinin katıldığı Yaz Kur'an Kursları, Belek Beach Park'ta düzenlenen programla son buldu. Belek Mahallesinde düzenlenen Yaz Kur'an kursu kapanış programına Serik Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık, Serik İlçe Müftüsü İbrahim Keser, daire amirleri, eğitmenler ve öğrenciler katıldı. Programda Başkan Çalık ve Müftü Keser öğrencilerle tek tek ilgilenerek, sohbet etti.

Düzenlenen etkinlikte manevi ve milli değerlerine sahip çıkan bir gençlik yetiştirme amacında olduklarını belirten Başkan Çalık; ''Yarınlarımız olan çocuklarımıza sahip çıkarak onların yanında olmaya çalışıyoruz. Gelecekte milletini seven, topluma faydalı bireyler olacak olan siz gençlerimiz için ne yapsak azdır. Bu yıl müftülüğümüz ile birlikte düzenlediğimiz etkinlikte eğlenerek öğrenmeniz için sosyal tesislerimizin kapılarını sizlere açtık. İnşallah gelecek yıl da ilçemize bağlı olan bir yaylamızda yatılı Kur'an kursu yapmayı düşünüyoruz. Amacımız sizlerin geleceğini teminat altına alarak, ilim, irfan sahibi olmanıza kakı sağlamak'' dedi.

Müftü Keser ise yaptığı açıklamada; ''Amacımız gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutarak ilim ve bilim sahibi, ahlaklı bir nesil yetiştirmek. Bu konuda desteklerini esirgemeyen Belediye başkanımıza, hatiplerimize çok teşekkür ediyorum. Bu uygulama ile Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdik ve yedi yıldızlı kurslarımızla çocuklarımızın dini bilgilerini öğrenmelerini sağladık'' dedi.

25 Haziran - 16 Ağustos tarihleri arasında açılan kursta,  Kur'an-ı Kerim, itikat, İbadet, Siyer ve Ahlâk eğitimleri alan öğrenciler daha sonra Serik Belediyesi sosyal tesislerinde yüzme, voleybol, futbol ve film gösterimi gibi bir dizi etkinlikle yaz tatillerini hem eğlenerek hem de öğrenerek geçirdi.

Öğrenciler de ilk defa böyle bir etkinlikte yer aldıklarını ve çok keyifli bir eğitim dönemi yaşadıklarını belirterek, Başkan Çalık ve Müftü Keser'e teşekkür ettiler.

 

 

Editör: Haber Merkezi