ANTALYA İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, bayram sevincinin gözyaşına dönüşmemesi için herkesin trafik kurallarına uymasını ve güvenlik tedbirlerini almasını belirtti.

İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan, kültürel değerlerin başında gelen dinî bayramların, insanlar arasında karşılıklı sevgi ve saygı bağlarını pekiştiren, dargınlıkları ve kırgınlıkları unutturan, birlik ve beraberliği kuvvetlendiren hoşgörünün hâkim olduğu günler olduğunu kaydetti. İl Emniyet Müdürlüğü olarak vatandaşların hak ve hürriyetlerini, can ve mal güvenliğini korumak gibi ulvi bir görevi ifa etmenin gurur ve sorumluluğunu taşıdıklarını vurgulayan Mehmet Murat Ulucan, şunları kaydetti:"Vatandaşların Kurban Bayramı'nı huzur ve güven içinde geçirmeleri için 24 saat görev başında olacak şekilde Bayram tatili süresince ilimiz genelinde trafik ve güvenlik tedbirleri en üst düzeyde alındı.

Bütün tedbirlere rağmen bilhassa trafik yoğunluğunun bayram tatili sürecinde aşırı oranda artması nedeniyle, çoğu zaman çok küçük bir dikkatsizlik sonucu meydana gelen trafik kazalarının, aile ve toplum hayatımızda açtığı derin yaraları ve oluşturduğu yıkımları hepimiz her gün yakından görüyor ve millet olarak da yüreğimizde hissediyoruz. Bayram sevincinin acıya, gözyaşına ve kedere dönüşmemesi herkesin trafik kurallarına uymasını, güvenlik tedbirlerini almasını istiyoruz."

Bayram süresince, her türlü asayiş, güvenlik, terör ve trafik olaylarıyla ilgili ihbar, şikâyet ve yardım taleplerinin 112 Acil Çağrı Merkezi'ne yapılması çağrısında da bulunan Ulucan, mesajında, "Ülkemizin bölünmez bütünlüğü ve tüm kutsal değerlerimiz uğruna canlarını feda ederek şehitler kervanına katılan polis, asker, sivil tüm kahraman evlatlarımızı bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyor, gazilerimizden ölenlere rahmet yaşayanlara da sağlık ve şifa diliyorum. Kurban Bayramı'nı milletçe bayram tadında geçirmemiz dileğiyle, vatandaşlarımızın bayramlarını şahsım ve Antalya Emniyet Teşkilatı adına tebrik ediyor, sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyorum" ifadelerine yer verdi. DHA

Editör: Haber Merkezi