ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin ile Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere, AVM ve mülk sahiplerine döviz üzerinden yapılan kira sözleşmelerinde kurun sabitlenmesi çağrısında bulundu.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'ın, bölgelerinde bulunan AVM yöneticilerine döviz üzerinden yapılan kira sözleşmelerinde kurun sabitlenmesi için gönderdiği mektupların ardından bir çağrı da ATSO Başkanı Davut Çetin ve AESOB Başkanı Adlıhan Dere'den geldi.

Döviz üzerinden yapılan kira sözleşmelerinin mevcut kur üzerinden ödenme imkanının olmadığını söyleyen Davut Çetin, ''Antalya'da başta AVM'ler olmak üzere birçok yerde kira sözleşmeleri döviz üzerinden yapılmaktadır. Döviz geliri olmayan üyelerimizin dayanma gücü kalmamıştır. Döviz üzerinden yapılan kira sözleşmelerinin, mevcut kur düzeyinden ödenmesinin imkânı yoktur. Bütün AVM ve benzeri işyeri sahiplerinden döviz üzerinden yapılan kira sözleşmelerini sabit bir kur düzeyinden TL'ye çevrilmelerini bekliyoruz" dedi.

 

'ESNAFIN ÇAĞRISI VAR'

Mülk sahiplerinin uygun bir fiyat belirleyerek esnafa destek olması gerektiğini dile getiren Adlıhan Dere ise ''Ülkemiz döviz üzerinden savaş veriyor. ABD'nin döviz kuruna etkisi hükümetin ve halkın dik duruşu ile makul seviyelere çekildi. Kiracı esnafımız bize kurun sabitlenmesi konusunda çağrıda bulundu. Esnafımıza sahip çıkmalıyız. Mülk sahipleri kiracılarına bugünkü kur farkı üzerinden değil, uygun bir fiyat belirleyerek kira ücretlerini belirlemeli" ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi