CHP genel merkezi tarafından partiden ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edilen CHP Serik İlçe Başkanı Abdullah Akbaba, ihraç edilse dahi CHP'li olduğunu ve partisinin aldığı kararlara saygılı duyduğunu söyledi.

CHP Serik İlçe Başkanlığı görevini yürütürken, genel merkez tarafından partiden ihraç talebiyle disipline sevk edilen Serik Belediyesi Meclis Üyesi Abdullah Akbaba, eylül ayı meclis toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Abdullah Akbaba, 16 Temmuz'da notere gittiğini, Muharrem İnce ile kurultay talebini noterden yaptırmak istediğini söyledi. Noterde matbu evrakları olmadığı için Muharrem İnce'nin grubunda bulunan vekillerden evrak örneği istediğini aktaran Akbaba, gönderilen örnekle noterden kurultay vekaletini verdiğini kaydetti.

Bir hafta sonra kendisini arayarak gönderilen evrakın içerisinde gündem maddeleri bulunmadığı için geçerli olmadığını söylediklerini anlatan Abdullah Akbaba, yeniden gönderdikleri örnekle evrakı noterden yeniden çıkartıp CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan'ın makamına gönderdiğini, genel merkeze göndermediğini aktardı. Oradaki kişilerin her iki evrakı da genel merkeze gönderdiğini ve burada bir art niyet olduğunu düşündüğünü belirten Akbaba, "Çünkü biri geçerli, biri geçersiz. Geçersiz olanın da oraya gönderilmesi etik değildir. 'Mükerrer evrak gönderdi' diyerek beni Türkiye'ye ilan ettiler" dedi.

Yazılı savunmasını verdiğini ve disiplin sürecinin devam ettiğini söyleyen Akbaba, Ankara'ya çağırılacağını söylediklerini belirtti. Ankara'ya çağırılması durumunda da savunmasının aynen geçerli olduğunu kaydeden Akbaba, ihraç edilse dahi CHP'li olduğunu ve partisinin aldığı kararlara saygı duyduğunu vurguladı. Başka partiye geçeceği yolundaki sorulara da cevap veren Abdullah Akbaba, kesinlikle böyle bir düşüncesinin olmadığına dikkati çekti. DHA

Editör: Haber Merkezi