Milli Eğitim, Tarım ve Orman, Belediye yetkilileri, Serik'teki okulların kantinlerin işleten kantincilerle bir toplantı yaparak yeni eğitim öğretim yılı ile ilgili bilgilendirmede bulundular.

Serik Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nda düzenlenen toplantıya, İlçe Tarım Müdürü Mustafa Çömezoğlu, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Cem Ezgün, Serik Esnaf Odası Başkanı Recep Savaş, Serik Esnaf Ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatif Başkanı Bayar Savran, Serik ve Çevresi Esnaf Ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatif Başkanı Ali Gülaydın, Serik Belediyesi Ruhsat Bölümü Şefi Süleyman Işık ve Serik'te okul kantini işleten esnaflar katıldı.

Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Recep Savaş açılışta; ''2018/2019 eğitim ve öğretim yılının tüm esnaflarımıza, öğrencilerimize ve tüm eğitim camiasına hayırlı olması temenni ediyorum'' dedi. Toplantıya katılan yetkililer okul kantini işletmecilerine 2018/2019 Eğitim ve Öğretim yılında uyulması gereken kanun ve tüzük hakkında bilgi verdiler. Toplantıya katılan esnaflar ise okul kantini kira bedellerinin üfe, tüfe artışına göre olduğundan aşırı artışlar olduğu, gıda maddelerinin ilgili bakanlıklarla görüşülerek kantinlerde satılabilmesi için uygun hale getirilmesi, satılabilen gıda maddelerinin çeşitliğinin artırılması yönünde taleplerde bulundular.

Toplantı sonunda Serik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Recep Savaş kantinci esnafının sahipsiz olmadığını, bu konuların takipçisi olacaklarını ilçe ve ildeki yetkilerle görüşeceklerini sonuç alamadıkları taktirde üst birlik ile birlikte Bakanlık yetkilileri ile görüşerek bu konuların çözümü noktasında ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

Haber: Osman Türkçe


Editör: Haber Merkezi