İkram Ekiz; ''2018-2019 eğitim-öğretim yılının sevgi, saygı, başarı ve huzur içinde geçmesi en büyük arzumuzdur. Eğitim-öğretim yılının daha verimli geçmesi için okullarımızın fiziksel durumunu hazır hale getirdik.''

2018-2019 eğitim-öğretim yılının başlaması nedeniyle İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Ekiz bir mesaj yayınladı. Ekiz mesajında şu ifadelere yer verdi; ''Sevgili öğrencilerim, değerli okul yöneticilerim ve öğretmenlerim, çok kıymetli anne ve babalar; uzun bir tatilin ardından hep birlikte yeni bir eğitim-öğretim yılına başlamanın heyecanını yaşıyoruz. 2018-2019 eğitim-öğretim yılının sevgi, saygı, başarı ve huzur içinde geçmesi en büyük arzumuzdur. Geleceğimizin teminatı sevgili öğrencilerimizin, okullarda aldığı eğitim ve bilgi ışığında ülkemizi çağdaş medeniyetler seviyesinin üzerine çıkaracaklarına inancımız tamdır.

Öğrencilerimizin ezberden uzak bilgiyi hayata geçirerek, davranış şekline dönüştürülebileceği bir eğitim almalarını çok önemsiyoruz. Ancak ve ancak bilgiyi kullanmayı başardığımızda çocuklarımızı geleceğe sağlıklı bir şekilde hazırlayabiliriz. Unutulmamalı ki öğrencilerimizin sadece sınavlardan aldıkları yüksek notlar başarıyı göstermemektedir. Öğrencilerimizin derslerinden aldıkları notlar yanında, kendilerini geliştirerek özgüvenli, çok yönlü olmalarını amaçlıyoruz. Bizler okul hayatını bitiren çocuklarımızın kendi kimliğini, kişiliğini ve sorumluluğunu kazanan bireyler olarak toplumda yer almalarını arzu ediyoruz.

Bu kapsamda, eğitim-öğretim yılının daha verimli geçmesi için okullarımızın fiziksel durumunu hazır hale getirdiğimizi belirtmek isterim. Yaz döneminde birçok okulumuzda gereken onarımları yapıldı. Atatürk Anadolu Lisemizin kazan dairesi yenilendi, Hacı Mustafa Bankoğlu Ortaokulumuzun tüm kapıları yenilendi ve boyama çalışması yapıldı. Cumhuriyet İlk ve Ortaokulumuzun bahçe duvar çitleri yenilendi. 15 Temmuz Şehitleri Ortaokulumuza  Z-Kütüphane yapıldı. Birçok okulumuza (Yunus Emre Anadolu Lisesi, Çandır Anadolu Lisesi, Hacı Mustafa Bankoğlu Ortaokulu, Tekeli Ortaokulu, Kadriye İlkokulu, Cumalı İlkokulu, Cumalı Ortaokulu, 9 Mart İlkokulu, Serik Gazi Ortaokulu) boya verilerek, boyama çalışması yapıldı. Yine Cumalı mahallesindeki Erkek İmam Hatip Lisesi ve Pansiyonu teslim alınarak, donatıldı ve eğitim öğretime hazır hale getirildi. Karadayı mahallesindeki okul binası, pansiyon ve spor salonu teslim alındı. Donatım faaliyetlerimiz devam etmektedir. Birçok okulumuzun sıra, masa, tahta ihtiyaçları karşılandı.

Tüm bu hazırlıklarımızdaki amaç; gençlerimizin vatanını, milletini seven, milli ve manevi değerlerine bağlı, evrensel değerlere saygılı, çevreyi ve doğayı koruyan, ruh ve beden sağlığına sahip, doğru düşünen ve sağlıklı karar veren bireyler olarak yetişmesidir. Hedeflerimiz doğrultusunda, eğitim hizmetlerinin kalitesinin yükseltmek ve eksiklerimizi gidermek için tüm paydaşlarım ile iş birliği içinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Üzerinde durduğumuz en önemli konulardan birisi de güvenli eğitimdir.  Bu konuda emniyet ve jandarma teşkilatlarımız sorumluluk bölgelerinde okullarla ilgili genel güvenliğin sağlaması için gerekli güvenlik tedbirleri planlandı. İlköğretim ve özel eğitimde taşıma ve yemek ihalesi ile ilgili işlemler tamamlandı.

Bu duygu ve düşüncelerle, 2018-2019 eğitim-öğretim yılında okul yöneticilerime, öğretmenlerime, sevgili öğrencilerim ile tüm eğitim camiasına başarılar diliyorum.''

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi