ANTALYA'da, 2018-2019 eğitim öğretim yılı öncesi servis şoförlerine güvenli sürücülük ve farkındalık eğitimi verildi.

Antalya Esnaf Ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) toplantı salonundaki Okul Servis Araçları Eğitim Toplantısı'na İl Emniyet Müdür Yardımcısı Nurettin Şengül, Trafik Denetleme Şube Müdürü Oray Ertuğrul, Jandarma Kıdemli Başçavuş Mehmet Güneş, Servisçiler Odası Başkanı Süleyman Şahin, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Alkan, trafik şube ekipleri ve 502 servis şoförü katıldı.

 

OKUL SERVİSLERİNE SIKI DENETİM

Toplantıda konuşan İl Emniyet Müdür Yardımcısı Nurettin Şengül, 17 Eylül Pazartesi günü okulların açılmasıyla birlikte servis araçlarına yönelik denetimlerinin sıklaşacağını belirtti. Geçen yıl bir ekibin denetim yapığını, bu yıl ise 3-4 ekibin denetim yapacağını kaydeden Şengül, ''Polis ekipleri olarak okul aile birliğiyle iş birliği yaparak okul servis araç ve şoförlerini çifte denetime tabii tutacağız. 'Kırmızı Düdük' projesi çok ses getirdi. Bu sayede çocuklarımıza görev verip, kural ihlali yapan şoförleri polis ekiplerine haber vermesini sağlayıp gerekli işlemleri uygulayacağız" diye konuştu.

 

'KURAL İHLALİ YAPANA CEZAİ İŞLEM UYGULANACAK'

Trafik Denetleme Şube Müdürü Oray Ertuğrul'un verdiği eğitim seminerinde ise seyir halindeyken cep telefonu kullanımı, yorgunluk ve uykusuzluk, dikkatsizlik, aşırı hız, emniyet kemeri kullanımı ve genel trafik kuralları hakkında bilgi verildi. Seminer sonunda, çocukların ulaşımını sağlayan okul servis araç sahibi ve şoförlerinin karayolları trafik kanununda ve yönetmeliklerde belirtilen, servislerin arakasındaki 'okul taşıtı' yazılısının olup olmadığı, 'dur' kırmızı ışıklı lambanın çalışıp çalışmadığının kontrol edileceğinden bahseden Ertuğrul, servislere araç kamera sistemi getirerek kural ihlali yapan araçlara cezai işlem uygulayacaklarını söyledi. DHA


 

Editör: Haber Merkezi