ANTALYA'da çevresinde meydana gelen suçlar ve benzeri kriterler dikkate alınarak belirlenen 30 birinci öncelikli okulun güvenlik kamera sistemleri, Kent Güvenlik Yönetim Sistemi'ne entegre ediliyor. 16 okulun sistemi tamamlanırken, 14 okul ile ikinci öncelikli kriterdeki okullarda da aynı çalıma yapılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ile Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığı arasında imzalanan protokoller çerçevesinde, 17 Eylül Pazartesi günü başlayacak olan 2018-2019 eğitim ve öğretim sezonuna ilişkin güvenlik önlemleri ele alındı. Antalya Valiliği'nde Vali Yardımcısı Nurettin Ateş başkanlığında ilgili tüm kamu kurumlarının yöneticilerinin katıldığı toplantıda, okul servisleri, okul çevreleri, kantinler gibi birçok konu değerlendirildi.

 

451 BİN ÖĞRENCİ DERS BAŞI YAPACAK

Antalya'da 17 Eylül Pazartesi günü yaklaşık 451 bin öğrenci ve 31 bin 500 öğretmenin eğitim-öğretim yılına başlayacağını belirten Nurettin Ateş, yeni eğitim-öğretim döneminin huzur ve güven ortamında gerçekleşmesinin büyük önem arz ettiğini söyledi. Öğrencilerin okula gitmek için evden ayrılıp, tekrar eve dönünceye kadarki süre içinde güvenli bir eğitim-öğretim hayatı geçirmeleri, muhtemel şiddet olayları, madde bağımlılığı ve diğer zararlı alışkanlıklardan korunmaları için çağın gereklerine uygun güvenli eğitim ortamlarının sağlanması amacıyla tedbirlerin alındığını anlattı.

 

OKUL ÇEVRESİ GÖZETİM ALTINDA

Özellikle okul servislerinin güzergahlar ve okul alanlarında denetimlerinin hem kolluk kuvvetleri hem de komisyon tarafından denetlendiğini belirten Ateş, öğrencilerin şiddet eylemleri, suç, madde bağımlılığı ve diğer zararlı alışkanlıklardan korunması amacıyla özellikle okul yakın çevresindeki internet kafe, park ve bahçelere yönelik denetimlerin de kolluk birimlerince yürütüldüğünü kaydetti. Çocuklarla okulda yakın temas halinde çalışan kantin ve temizlik görevlileri, servis şoförleri, servislerdeki rehber personeller hakkında güvenlik soruşturmaları yapıldığını da belirten Ateş, "Bunlardan herhangi bir şekilde suça bulaşmış veya o alanlarda çalışması mahsurlu görülen kişilerle ilgili gereken işlem yapılmaktadır" dedi.

 

SERVİS ŞOFÖRLERİ VE PERSONELE EĞİTİM

Okul servis şoförleri ve personele yönelik eğitim düzenlediklerini de vurgulayan Nurettin Ateş, şunları söyledi:"Geçen yıl bunu bütün okullarımızda gerçekleştirdik. Bu yıl da çalışma başlatıldı ve devam ediyor. İş sağlığı ve güvenliği, sürücü psikolojisi, trafik sistemi ve güvenliği, güvenli araç kullanımı, yolcu indirme bindirme kuralları konularında 30 saat kadar devam eden bir eğitim yapılıyor, sertifika veriliyor. Tüm okul servis sürücüleri ve rehber personelinin bu eğitimi alması zorunlu ve bu yıl eksikler varsa tamamlanacak. Okul kantinlerinde satılacak ürünlerin neler olduğu belirlendi ve buna yönelik denetimlerimiz var. Her ilçede komisyonlar var. Hijyen yönünden denetimlerini de yürütmektedirler."

 

GÜVENLİK KAMERALARI KENT GÜVENLİK SİSTEMİNE ENTEGRE EDİLİYOR

Güvenlik açısından okulların birinci öncelikli, ikinci öncelikli gibi bazı kriterlere göre belirlendiğini de dile getiren Ateş, bu okulların çevresinde meydana gelen suçlar ve benzeri kriterlerin dikkate alındığını söyledi. Bu okulların güvenlik kamera sistemlerinin Kent Güvenlik Yönetim Sistemine entegre edildiğini de kaydeden Ateş, "Çalışmalarımız sonucunda belirlenen 30 birinci öncelikli okul yer almaktadır. Bunlardan 16 tanesi MEB'in kendi bütçesiyle ASELSAN üzerinden Kent Güvenlik Yönetim Sistemine entegrasyonu kısa zamanda tamamlanacak. Diğer 14 okul ve ikinci öncelikli okullarda yine yerel kaynaklarla sisteme entegre edilecek" diye konuştu. DHA


Editör: Haber Merkezi