EĞİTİM Bir Sen'in Antalya Şube Başkanı Mustafa Çoban, eğitim sezonu öncesi çözüm bekleyen sorunlara işaret ederek, günübirlik değil, köklü çözümler gerektiğini söyledi.

Memur Sen Antalya Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Mustafa Çoban, 18 milyon öğrenci ve 1 milyona yakın öğretmenin 17 Eylül'de ders başı yaptığını söyledi. Başkan Çoban, eğitim sisteminin uzun vadede verimli olabilmesi için bütünü oluşturan parçaların birbiri ile uyumlu olması gerektiğine vurgu yaptı. "Söylem değişikliği çözüm odaklı eylemlerle desteklenmelidir" diyen Başkan Çoban, "Sistemden ve bütünlükten yoksun bir organizmada çelişkiler, hatalar, istikrarsızlıklar ortaya çıkar. Bunun sonunda günübirlik değişime giden ama asla köklü adımlar atamayan devasa bir yapı elimizde kalır" dedi.

Eğitim çalışanlarının sorunlarına çözüm bulmadan eğitimde yol almanın, başarıyı yakalamanın pek mümkün görünmediğini vurgulayan Mustafa Çoban, şunları kaydetti:"Bu çerçevede, sözleşmeli öğretmenlik uygulamasının yeniden hayata geçirilmesi, atamaların hâlâ mülakatla yapılması, erkek kamu görevlilerine dayatılan darbe ürünü kılık ve kıyafet yönetmeliğinin varlığı, kariyer basamaklarına ilişkin belirsizlik, ek ders esaslarındaki adaletsizlikler, atama ve yer değiştirme süreçlerindeki istikrarsızlık, yönetici görevlendirme süreçlerinde mahkeme kararlarının doğurduğu sıkıntılar, 3600 ek gösterge konusunda halen adım atılmamış olması, eğitimcilerin şiddete maruz kalması, okullara bütçe gibi çözüme kavuşturulması gereken sorunların yeni eğitim-öğretim yılı içerisinde aşılmasını bekliyoruz."

Öğretmenliği diğer mesleklerden ayıran en önemli özelliğin mesleğin moral ve motivasyonla icra ediliyor olması olduğunu kaydeden Mustafa Çoban, son yıllarda dayatılan birtakım uygulamalarla öğretmenlerin moral ve motivasyon açısından çöktüğünü söyledi. Mustafa Çoban, ''Yeni dönemde, sorunlu uygulamalar yerine, eğitim çalışanlarının eğitim-öğretim faaliyetlerinin en önemli ve vazgeçilmez unsuru görülüp saygınlığının artırılmasının hedeflenmesini istiyoruz. Beklenti ve talebimiz, eğitim çalışanlarını umutlandıran söylem değişikliğinin çözüm odaklı eylemlerle desteklenmesi ve sürdürülmesidir'' diye konuştu. DHA

 

Editör: Haber Merkezi