19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle geçtiğimiz Pazar günü ilçemizde de tören düzenlendi.

19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle düzenlenen tören Pazar günü sabah Atatürk Anıtı önünde yapıldı. Törene Kaymakam Ahmet Ümit, Garnizon Komutanı Binbaşı Beşir Açar, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Demirel, Belediye Başkan Vekili Ramazan Güner, şehit yakınları, gaziler, daire amirleri ve vatandaşlar katıldılar. Atatürk Anıtı'na çelenk sunma ile başlayan tören saygı duruşu ve istiklal Marşı ile devam etti.

Günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı Üsteğmen Gürcan Özdilek yaptı. 19 Eylül'ün Ulu Önder Atatürk'e T.B.M.M. tarafından mareşallik ve gazilik unvanının verildiği gün olduğunu belirten Üsteğmen Özdilek şunları söyledi; “Muharebenin en büyük rütbesi şehitliktir. Vatan ve vazife uğruna seve seve ölüme giden aziz milletimizin şahadet şerbetini içemeyen evlatları hak ettikleri gazilik unvanını büyük bir gururla taşımaktadır. Şehit nurlanmış gazi ise onurlanmış askerdir. Gazilik Türk vatanseverliğinin, Türk kahramanlığının ve fedakarlığının yaşayan destanıdır. Milli bağımsızlığımızı, vatanın milleti ile bölünmez bütünlüğünü muhafaza etmek maksadıyla vatanımızın her karış toprağına kanlarını akıtan gazilerimizin, can veren şehitlerimizin hatıralarını yüceltmek, onlara olan minnet ve şükranlarımızı ifade etmek milli görevimizdir.”

Atatürk Anıtı önündeki tören sonrasında jandarma komutanlığında düzenlenen ikrama protokol ile şehit yakınları, gaziler katıldılar. Burada şehit yakınları, gaziler ile sohbet eden Kaymakam Ümit bu günün daha büyük katılımla birlikte her kesin iştiraki ile kutlanması gerektiğini ve bununla ilgili herkese görev düştüğünü ifade etti.

Editör: Haber Merkezi