2018-2019 İlköğretim Haftası Tekeli Ortaokulu'nda Çarşamba günü coşkuyla kutlandı.

Tekeli Ortaokulu öğretmenleri M. Ali Durna, Semra Alkan, Remziye Karaca ve Ayşe Güler tarafından hazırlanan; sunuculuğunu 7/B sınıfından Salih Erberk ve 8/C sınıfından Ezgi Köseoğlu'nun yaptığı İlköğretim Haftası Kutlama Programı Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk, şehit öğretmenlerimiz ve ebediyete intikal eden saygıdeğer öğretmenlerimizin manevi huzurunda saygı duruşu yapılması ve akabinde İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Sosyal Bilgiler Öğretmeni Semra Alkan'nın yaparak şunları söyledi; ''Çağımızda bilgi hem çok çeşitlendi, hem de ulaşılması çok kolay hale geldi. Hızla gelişen ve değişen bir dünyada yaşıyoruz. Teknoloji ve iletişimin gelişmelerini olumlu değerlendirip, olumsuzluklarından uzak kalabilmek ancak iyi bir eğitimle sağlanır. Gelecek, eğitimle biçimlenip değişecek ve bu değişim a'dan z'ye kadar her şeyi etkileyecektir. İşte bugün hep birlikte, geleceği biçimlendirecek,  dünyayı değiştirecek, Türkiye'nin aydın insanları olacak, siz değerli öğrencilerimiz için çalışmaya başlıyoruz.'' dedi. Konuşmasını ''Öğrenimin sadece okulda bitmediğini, ömür boyu sürdüğünü aklınızda tutarak eğitim ve öğrenimin her fırsatını değerlendirmelisiniz. Bütün bu amaçlarımıza ulaşabilmenin yolu, Ulu Önder Atatürk'ün de dediği gibi "Tek bir şeye ihtiyacımız vardır: çalışkan olmak.'' tır. Bu bilinçle yeni öğretim yılının, değerli meslektaşlarıma, öğrencilerimize ve öğrenci velilerimize başarı, sevgi, mutluluk dolu günler getirmesini diliyorum.''

Program 8/F sınıfından Ünal Ersöz, 8/C sınıfından Elif Avcu ve 7/B sınıfından Büşra Yıldırım'ın okudukları coşku dolu şiirlerle devam etti. 6/G sınıfından Asya Bolat ve Necati Tunç'un okuduğu eğitimle ilgi sözler oldukça etkileyiciydi. Okul Müdürü Halil Alkan; ''Programı hazırlayan öğretmen ve öğrencilerimize sonsuz teşekkür ediyorum. Yeni eğitim-öğretim yılının öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve milletimize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum.'' dedi. İlköğretim haftası Kutlama Programı; yeni bilgiler, yeni dostluklar, güzel günler ve aydınlık fikirlere kavuşmamız dileğiyle sona erdi.

Haber: Osman Türkçe

 

Editör: Haber Merkezi