Serik Belediyespor, bir Akhisarspor, bir Afjet Afyonspor gibi şehrinin marka değeri olma yolunda. Serik'in bu marka değerinin Dünyaca tanınması için hep birlikte ortak akıl işletilerek destek verilmeli.

Bugün Akhisar denince akla ilk olarak Akhisar ilçesi gelmiyor. Elbette bugün Akhisar deyince, hem bizim hem bütün ülkenin aklına Akhisarspor geliyor. İşte bu bir ilçenin marka değeridir. Neden Serik Belediyespor Serik'in böyle bir marka değeri olmasın? Bu konuyu ele almamızın sebebi geçtiğimiz Çarşamba günü Türkiye'nin efsane takımlarından; Türkiye Kupasını 2 kez kazanarak şampiyonu olan, 5 defa final oynamış olan Türkiye'nin köklü kulüplerinden Ankaragücü ile Ankara'da karşılaşan Serik Belediyespor'un ortaya koyduğu müthiş performans ile tüm Türk futbol ve spor kamuoyu tarafında taktir görmesi ve ses getirmesidir.

 

4 Yılda Büyük Başarılar Geldi

 

4 sezon önce amatör ligde mücadele eden ve kısa süre sonrasında önce Bölgesel Amatör Lige (BAL) daha sonrasında ise 3. Lige yani profesyonel lige yükselme başarısını gösteren

Serik Belediyespor geçen hafta ortaya koyduğu mücadele ile kulüp artık bir Süper Lig takımı seviyesine yükselmiştir. Serik Belediyesporun bu seviyeye gelmesinde elbette baş aktör Serik Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık'ın hakkını teslim etmemiz gerekir. Başkan ile birlikte bugüne kadar emeği geçen yöneticiler, teknik heyetler, sporcular ve taraftarların bu başarıda hep birlikte payı vardır. Ancak ulusal ve uluslararası anlamda bir marka değeri oluşturmuş olan Akhisarspor örneğinde olduğu gibi sadece iktidarın, belediyenin, mülki idare amirlerinin değil tüm muhalefetini sivil toplum kuruluşlarının ve Serik halkının güç birliği yaparak bu kulübe destek vermeleri ile Serik te bir marka değerine kavuşabilir. Böyle bir birliktelik ve ortak akıl ile Serik Türkiye, Avrupa ve Dünya çapında bir Serikspor markasına ulaşabilir. Bu birlik beraberlik ve destek sağlanırsa çok uzak bir zaman değil bizce çok daha yakın 4-5 yıl içerisinde bu marka değerini bulur.

 

Her Branşta Maka Olan Bir Kulüp

Yazımızın başında beri örnek gösterdiğimiz Akhisarspor'u bir ilçe kulübü olduğu için verdik. Daha farklı bir örnek te 3 yıl kadar önce Serik ile aynı grupta Bal'da mücadele eden Afjet Afyonspor örneğidir. Afjet Afyonspor 3 yılsonunda bugün 2 Lige yükselmiş ve hedefinde Süper Lig olan bir ekip ve Afyonkarahisar'ın da bir marka değeri haline gelmiştir.

 

Ancak Afjet Afyonspor sadece futbolda değil basketbol voleybol ve diğer branşlarda etkin olan bir kulüp haline gelmiştir. İşte şimdi yapılması gereken bütün Serik birleşip futboldan atletizme, voleybol, basketbola, masa tenisinden, yüzmeye, bisikletten, biniciliğe kadar birçok alanda Serikli gençlerin mücadele edeceği muhteşem bir kulüp ortaya koymalıdır. Birlik beraberlik içerisinde Serik Belediyespor Kulübü'nü böyle bir proje ile hayata geçirebilirsek Serik Dünya çapında bir marka değerine kavuşmuş olur.

 

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi