Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler için Serik'te sayıları binleri bulan aday ve aday adayları nefese nefese, heyecan içerisinde son düzlüğe giriyorlar.

Yaklaşan Mahalli İdareler Seçimleri için Serik'te 'Hizmet Aşkı' ile yüzlerce Serikli vatandaş yerel yönetimlerin çeşitli kademleri için aday ya da aday adayı olmaya başladılar. Belediye Başkanlığı, Belediye Meclis Üyeliği, Muhtarlık ve Azalık için yüzlerce Serikli vatandaş hareket geçmiş ya da geçmeyi düşünmekte.

Serik'te bu makamlar için aday ya da aday adayı olacakların tahmini sayısının ise 'Binlerce' kişiye ulaşacağı belirtiliyor. Serik'te TBMM'de grubu bulunan 4 parti ile diğer partileri de hesaba katarsak 7-8 partinin ortalama 30'ar kişilik Serik Belediye Meclisi Listesinin toplamı 250'ler civarında yapıyor. Bir de buralara ortalama her partiden 100'er kişi aday olursa rakam zaten bini buluyor. Yine 66 mahallede muhtar ve aza için aday olanları da hesap edersek tahmini olarak Serik'te 2-3 bin kişilik bir 'aday ve aday adayı' rakamlarına ulaşabiliriz.

Bu tahminin rakamlar gerçek anlamda bir ilçe için büyük ve önemli rakamlar. Çünkü bu kadar insan Serik'e hizmet için çırpınacak. Serik'ten bu kadar aday profili çıkması Serik'in demokrasiye ve Cumhuriyete ne kadar güçlü vurgu yaptığının da belki bir göstergesi olarak ortaya çıkmakta. Tabii ki sayıları binleri bulacak olan adaylar Serik seçmeni için de bir avantaj olarak görülebilir. Vatandaşlar Serik'e ve kendilerine en iyi hizmeti yapacağına inandıkları adayları çok alternatifli bir platformdan seçme şansına sahip olacaklar.

Ancak aday ve aday adaylarının önünde çok ta kolay bir süreç yok. Zira Serik 120 binleri aşan bir nüfusa sahip ve bu nüfus ilçeyi bugün birçok kentten daha büyük bir merkez haline getirmiş durumda. İşte bu sebeple her aday önce kendini bu büyük kitleye çok iyi bir şeklide tanıtması gerekecek. Daha sonra ortaya koyacağı vaatleri ve vizyonu ile seçmenleri etkilemesi gerekecek. Günümüz dünyasında her kesimin farklı ve gerçekçi talep ve istekleri var. Adaylar bu talepleri iyi analiz edip profesyonel ekipleri ya da danışmanları ile güzel bir yol haritası çizmeliler.

'Hizmet Aşkı' ile yola çıkan her aday ve aday adayını tabi ki medeni cesaretlerinden dolayı kutluyoruz ve 31 Mart 2019 tarihinde sona erecek olan bu yolculuğun tüm adaylar, Serik ve Serikliler için hayırlı olmasını temenni ediyoruz.

Haber: Osman Türkçe


Editör: Haber Merkezi