Kendisini tanıyanlar tarafından, 'Serik'in Selçuk'taki yüzü' olarak ifade edilen Prof. Dr. Hamdi Pepe; ''Bizler burada Konya'da Serik'ten gelecek kardeşlerimize bu güne kadar yaptığımız gibi bundan sonra da her türlü rehberliği yapmaya devam edeceğiz.''

Selçuk Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hamdi Pepe gazetemize bir nezaket ziyaretinde bulundu. Öğrencilik yıllarından beri Konya-Serik arasında mekik dokuyan Prof. Dr. Hamdi Pepe, ziyaretinde yaptığımız sohbette, 1991 yılında girdiği Selçuk Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrenciliğinden itibaren gerek Serik gerekse Antalya'dan gelen öğrencilerle hep içi içe olduğunu ifade etti. Pepe, 1997 yılında Selçuk Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nda Araştırma Görevlisi olarak başladığı kariyeri boyunca da Serikli öğrencilerle ve Serik'ten gelenlerle hap yakın ilişki içerisinde olduğunu dile getirdi.

Serik'ten gelen herkese her türlü yardım ve desteğini esirgemeyen Prof. Dr. Hamdi Pepe; ''Her zaman öğrencilerimize ve ailelerine her zaman elimizden gelen desteği vermeye gayret ettik. Üniversitemiz bugün ülkemizin sayılı üniversiteleri içerisinde yer alan köklü bir kurum olarak hizmet etmekte. Ben de Serikli kardeşlerime ve ailelerine üniversitemizin bölümlerine kendileri için hedef seçmelerini tavsiye ediyorum.'' şeklinde konuşuyor. Kendisini tanıyanlar tarafından, 'Serik'in Selçuk'taki yüzü' olarak ifade edilen Prof. Dr. Hamdi Pepe; ''Bizler burada Konya'da Serik'ten gelecek kardeşlerimize her türlü rehberli bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz.'' diyor.

Serikli Profesör Pepe'nin akademik kariyeri boyunca, üniversitenin çeşitli bölümlerinde; bölüm başkanlığı, yüksekokul müdürlüğü ve dekan yardımcılığı gibi yapmış olduğu idari görevleri de bulunuyor. Prof. Dr. Hamdi Pepe'nin gerek ulusal gerekse uluslararası bilimsel alanda Türkçe ve İngilizce yayınlanan; dergiler, bilimsel toplantılar, bilimsel bildiriler çeşitli yayınlar ve makaleleri var.

 

Kendi sözleri ile Prof. Dr. Hamdi Pepe'nin Özgeçmiş

''01.04.1969 Antalya/Serik doğumluyum İlk ve orta tahsilimi Serik'te tamamladım. 1991 yılında Selçuk Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nu kazandım ve 1995 yılında mezun oldum. Mezuniyetimden sonra Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde, orta öğretimde beden eğitimi öğretmeni olarak göreve başladım. 1997 yılında Selçuk Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nca açılan araştırma görevlisi sınavını kazandım. 1997-98 yıllarında bilgi ve beceri geliştirmek amacıyla 6 ay süre ile İngiltere'ye gittim. Yurt dışı dönüşünde Gazi Üniversitesi, Spor Bilimleri Fakültesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsünde yüksek lisans eğitimime başladım. 2001 yılında yüksek lisansımı tamamlayarak aynı üniversitede doktora eğitimine devam ettim. 2005 yılında Doktora eğitimimi tamamlayarak Selçuk Üniversitesi, Spor Bilimleri Fakültesine göreve başladım.

2006 Yılında Selçuk Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Yardımcı Doçent, 2013 Yılında Selçuk Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Doçentlik Unvanını, 2018 Yılında Selçuk Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Profesör atanmış olmaktayım. 

Halen Selçuk Üniversitesi'nde Spor Bilimleri Fakültesinde öğretim üyesi olarak çalışmakta Evli ve iki çocuk babasıyım.

İdari Görevleri :

S.Ü. Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Anabilim Dalı Başkanı, 2007-2010

S.Ü. Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Bölüm Başkanı,            2007-2010

S.Ü. Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Yönetim Kurulu Üyesi,  2007-2010

S.Ü Sağlık Bilimleri Enstitüsü Yönetim Kurulu Üyesi,                   2009-2012

S.Ü Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdür Yardımcısı,        2012-2015

S.Ü.Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı                               2015-2016

Haber: Osman Türkçe


Editör: Haber Merkezi