Serik Kültür Sanat ve Eğitim Derneği tarafından 21.10.2018 Pazar günü Selge Antik kentine ziyaret gerçekleştirildi.

Serik Kültür Sanat ve Eğitim Derneği tarafından, 'Çevremizi Tanıyalım' teması ile başlatılan ve Serik yakınlarındaki tarih ve kültür hazinelerine dikkat çekmeyi hedefleyen gezilerin bir yenisi Selge Antik Kenti'ne yapıldı.

Serik'te yoğun yağışın yaşandığı Pazar günü kahvaltılarını güneşli bir havada 1250 metre rakımlı Zerk Köyü sakinlerinin hazırladığı gözlemeyle yapan katılımcılar bir defa daha dört mevsimin bir arada yaşandığı Antalya'ya hayranlıklarını ifade ettiler. Kentin 2000 yıllık antik tiyatrosunda Serik İbni Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenlerinden Tuncer Çakır tarafından ilkyardım eğitimi verildi. 

Kahvaltının ardından 10 km'lik yürüyüşle Adam Kayalar ve antik şehri gezen katılımcılar ilçemiz Serik Orhangazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni İsmail Öğüt'ün açıklamaları ile şehrin tarihi hakkında bilgi edindiler. Yerleşim yerinin Pamphylia kentlerinden birisi olduğunu çevremizde Aspendos, Sillyon (Asar) gibi yerleşim yerlerinin de aynı bölgede bulunan kentler olduklarını belirten Öğüt, MÖ 5. Yüzyıl'dan itibaren buralarda yerleşim bulunduğunu belirtti. Katılımcılar neredeyse 2 bin 500 yıllık tarihi ile mısır piramitleri kadar eski bir yerleşim yerinde bulunmanın heyecanını yaşadılar. Katılımcılar yürüyüş, tarih ve sağlık derslerinin ardından köprülü kanyon milli parkında Bulunan Gökçe Su Restoranında yemeğin ardından Serik'e döndüler.

Serik Kültür Sanat ve Eğitim Derneği Başkanı İsmail Tunç ise yaptığı açıklamada çevremizdeki tarihi zenginliğe dikkat çekmek için ilkyardım eğitimlerini bu zengin mekanlarda sunmaya devam edeceklerini belirtti.

Haber: Osman Türkçe


 

 

Editör: Haber Merkezi