Yerel seçim süresi ve sonrasında 'Ortak Payda Serik' prensibinin kişisel ve güncel tartışmalardan ziyade ortak aklı Serik'te hakim kılabileceğini düşünüyoruz.

Mahalli İdareler Seçimleri 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak ve Serik'te muhtarlar, meclis üyeleri ve belediye başkanları seçilecek. Yapılacak olan seçimler Serik seçmeni, mahalle muhtarlarını, Serik Belediye Meclis Üyelerini, Antalya Büyükşehir Belediye Meclis Üyelerini, Serik Belediye Başkanı'nı ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı'nı seçecekler.

Tabi ki ülkenin her seçim bölgesinde olduğu gibi Serik'te de her partiden aday adayları, her mahalleden muhtara ve aza adaları yarışacak. İlk etapta Belediye Başkanlığı ve Meclis üyeliği için yarışacak her aday adayı kendilerini ifade etmeye çalışacak. Hatta geçen süreçte resmi olarak ortaya çıkan aday adayları bu çalışma ve çabalarına çoktan başlamış durumda. İkinci etapta ise partiler Serik Belediye Başkanı adaylarını ve daha sonra Belediye Meclisi listelerini açıklayacaklar. Anı süreçte mahalle muhtarı adayları da çalışmalarını sürdürecekler. İşte tüm bu süreçte bize göre her aday adayı ve adayın en önemli düşüncesi Serik olmalı. Adaylık çalışması yapan herkes önce Serik diyerek hareket etmeli. İşte bu şekilde yani 'Ortak Payda Serik' ilkesi ile her kes hareket ederse önümüzdeki bu 3,5-4 aylık süreç en verimli, en seviyeli ve Serikliler için en güzel bir şekilde geçer.

'Ortak Payda Serik' ilkesi ile etrafında yapılacak seçim yarışı Serik'in geleceğine büyük bir ışık tutabilir. 'Ortak Payda Serik' prensibinin kişisel ve güncel tartışmalardan ziyade ortak aklı Serik'te hakim kılabileceğini düşünüyoruz.

Haber: Osman Türkçe

 

 

Editör: Haber Merkezi