Serik Belediye Meclisi Kasım Ayı Meclis Toplantısı geçtiğimiz haftada iki oturum halinde yapıldı.

Serik Belediyesi Kasım Ayı Meclis Toplantısını Belediye Meclis Salonunda yaptı. İlk toplantı 1 Kasım Çarşamba günü Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık başkanlığında; ikinci toplantı ise 3 Kasım Cuma günü Ramazan Etli başkanlığında yapıldı. İlk toplantıda komisyonlara havale edilen maddeler ikinci toplantıda kabul edildi.

Serik Belediyesi Kasım Ayı Meclis Toplantılarında görüşülen maddeler sonucunda; pazarcılık yapan ya da yapmak isteyen şehit yakını ve gazilerin kendilerine ücretsiz yer tahsis edilmesi kabul edildi. Yine ailesinde var olan engeli vatandaşa bakmakla yükümlü birinci derece akrabaya da pazarda tahsis edilen yerin ücretinde %50'lik bir indirim yapılması da kabul edildi. Çandır Mahallesi 137 ve 140 parseller için Tahsis Amacı Değişikliği talebinin görüşülmesi hakkında İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün teklif yazısı maddesinde ise Çandır'da bulunan yaklaşık 60 dönüm alanın spor tesisi alanı olarak Serik'e kazandırılması ile ilgili olarak Belediye Başkanına yetki verilmesini öngören madde de kabul edildi.

Serik Belediyesi Kasım Ayı Meclis Toplantısında kabul edilen maddeler şöyle: Serik Belediye Meclisi Kasım Ayı Meclis Toplantısı gündeminde yer alan ve mecliste kabul edilen maddeler şöyle: 2018 Mali Yılı Zabıta Tembihnamesinin görüşülmesi hakkında Zabıta Müdürlüğünün teklif yazısı. Gedik Mahallesi 308 ada 1 parseldeki 545,52 m2 arsada bulunan 100 m2 Belediye hissesi taşınmazının ve Gedik Mahallesi 308 ada 2 parseldeki 961,43 m2 arsada bulunan 69,97 m2 Belediye hissesi taşınmazının satışının yapılabilmesi için Belediye Encümenine yetki verilmesi ile ilgili Emlak ve İstimlak Müdürlüğünün teklif yazısı. Mülkiyeti Belediyemize ait Kadriye Mahallesi 171 ada 11 parseldeki 859,47 m2 arsanın satışının yapılabilmesi için Belediye Encümenine yetki verilmesi ile ilgili Emlak ve İstimlak Müdürlüğünün teklif yazısı. Memur kadro ve derece değişikliği hakkında İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünün teklif yazısı. İlçemiz sınırları içerisinde giysi atıklarının toplanması, taşınması ve geri kazanımı işi hakkında Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü'nün teklif yazısı. Yeşilyurt Mahallesi 113 ada 17 parsel için Tahsis Amacı Değişikliği talebinin görüşülmesi hakkında İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün teklif yazısı. Çandır Mahallesi 137 ve 140 parseller için Tahsis Amacı Değişikliği talebinin görüşülmesi hakkında İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün teklif yazısı. Merkez Mahallesi 134 ada 3, 7 ve 8 parsel Plan Değişikliği hakkında İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün teklif yazısı. Cumhuriyet Mahallesi 153 ada 95 parsel Plan Değişikliği hakkında İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün teklif yazısı. Kürüş Mahallesi Küçük Sanayi Sitesi 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği hakkında İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün teklif yazısı. Serik Merkez 1/1000 ölçekli Plan Hükmü Değişikliği hakkında İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün teklif yazısı. Karayolları 13. Bölge Müdürlüğü'nün talebine istinaden, Serik Merkez (Karadayı) farklı seviyeli kavşak planı 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği hakkında İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün teklif yazısı komisyonlarına sevk edildi.

Haber: Osman Türkçe


Editör: Haber Merkezi