Serik Kültür Sanat ve Eğitim Derneğinin hazırladığı, 'Tarihe Ses Ver Bir Kitap Ta Sen Oku' projesi için başvurular başladı.

Serik Kültür Sanat ve Eğitim Derneği yönetim kurulu üyeleri etkinliklerine bir yenisini daha ekledi. Görme engelliler için hazırladıkları  ''Tarihe Ses Ver Bir Kitap Da Sen Oku'' Tarih Temalı Sesli kitap okuma projesini başlatan dernek yetkilileri, projeyle ilgili Serik Kaymakamı Haluk Şimşek'i 6 Kasım Salı günü makamında ziyarette bulunarak projeyle ilgili brifing verdi.

Projeyle ilgili gazetemize açıklama yapan Dernek Başkanı İsmail Tunç şu bilgileri verdi; ''Türk Tarih Kurumu Başkanlığı tarafından desteklenen projemiz derneğimiz üyesi İlçemiz Orhangazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni İsmail Öğüt tarafından görme engelliler için hazırlanmış tarih temalı sesli kitap okuma projesidir. Geçtiğimiz Salı Günü Kaymakamımız Haluk Şimşek'i de makamlarında ziyaret ederek projeyle ilgili bilgilendirdik, kendisinin olurlarını aldık, umarım proje sadece ilçemize değil ilimize, ülkemize faydalı ve ses getiren bir proje olur. İlk Proje afişimizi Serik İlçe Halk Kütüphanemizi ziyaret ederek, Kütüphane Müdürümüz Sayın İlyas Torgaç'a teslim ettik.

Projeyi hazırlayan Görme Engelli Üyemiz Tarih Öğretmeni İsmail Öğüt Hocamız proje süresince koordinatörlük görevini yürütecektir. Tarih temalı kitaplar okuyacağımız için projemizin adını "Tarihe Ses Ver Bir Kitap Da Sen Oku" koyduk. Umuyorum bu güzel projeyi büyüterek ulusal bir proje haline getirip her sene destekçilerimizle başka temalara ses vermeye devam ederiz.

Projede hedefimiz Boğaziçi Üniversitesi Görme Engelliler Teknoloji ve Eğitim Laboratuvarı GETEM'in Görme Engelli Kütüphanesine sesli kitaplar kazandırmak, ilçemizde engelli farkındalığı oluşturmak, görme engellilere destek olmak, derneğimizin web sitesinde görme engelliler için bir sesli kütüphane oluşturarak projemizin devamlılığını sağlamak ve okumaların akabinde kitapların ilçemizdeki tüm bireylere ulaşabilmesi amacıyla derneğimiz içerisinde bir kütüphane oluşturmaktır. Seslendirilen tüm kitaplar GETEM Platformuna gönderilecek, okuyucularımız ve derneğimiz ismiyle burada paylaşılacaktır. Proje katılımcıları kitaplarını ev ortamlarında cep telefonlarına kurdukları ses kayıt programıyla okuyabileceklerdir. Başvurularınızı web sitemiz (www.serikkultursant.com ) üzerinden yapabilirsiniz. 3 aralık pazartesi günü okuyucularla okumanın nasıl yapılacağı hakkında bilgilendirme toplantısı yapacağız, toplantımızı canlı yayınla bizlere uzaktan destek verecek olan arkadaşlarımızla paylaşacağız, toplantıya katılamayan okuyucular video destekli anlatımla da bilgilendirilecektir. "

Proje Koordinatörü SERKÜDER Üyesi Tarih Öğretmeni İsmail Öğüt ise şu bilgileri verdi;  ''Bir görme engelliye kitap okumanın geleceğe yakılan ve hiç sönmeyen bir ışık olduğunun bilinmesi lazım. Gözlerdeki aydınlıkların gönüllere yansıyan ve dile dökülen ifadeleriyle okuyucularımızın desteklerini esirgemeyeceklerini ve bu suretle projemizin yalnızca bu yılı değil gelecek yılları da kapsayacak bir çalışma olacağını ümit ediyorum.''

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi