ANTALYA'nın ilk sanat oluşumu olan Güzel Sanatlar Derneği (GÜSAD) üyesi ressamların 'Ata'ya Saygı' adlı karma sergisi açıldı.

Aydın Kanza Sanat Galerisi'nde açılan ve 40 sanatçının eserlerinin yer aldığı serginin açılış kurdelesini Muratpaşa Belediyesi Başkan Yardımcısı Hasan Kaçmaz, GÜSAD Başkanı Ertuğrul Hepgüzel, dernek üyesi sanatçılar birlikte kesti.

GÜSAD Başkanı Ertuğrul Hepgüzel, Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün yıldönümünde 'Atatürk'e Saygı' ismi altında karma sergi açmayı geleneksel hale getirdiklerini belirterek, "Atamızı her 10 Kasım'da sanat eserlerimizle anıyoruz. Sanata ve sanatçıya verdiği önemi eserlerimizi bir araya getirerek hatırlatıyoruz. Katılımcı sanatçılara desteklerinden dolayı teşekkür ederim" dedi.

Muratpaşa Belediyesi Başkan Yardımcısı Hasan Kaçmaz da sergilenen yağlıboya, akrilikboya ve suluboya çalışması eserleri inceleyerek eser sahiplerinden bilgi aldı, Atatürk'ün 'Sanatsız kalan bir milletin, hayat damarlarından biri kopmuş demektir' sözlerini hatırlattı.

GÜSAD üyesi ressamların çoğunluğu Atatürk portrelerinden oluşan resimlerinin yer adlığı sergi 11 Kasım Pazar gününe kadar açık kalacak. DHA

 

 

Editör: Haber Merkezi