ANTALYA Valisi Münir Karaloğlu, Antalya Teknokent Girişimcilik ve Kuluçka Merkezi Prototip Atölyesi'nin açılışını gerçekleştirdi. Vali Karaloğlu, Antalya'yı Türkiye'nin en önemli yazılım şehri yapmayı amaçladıklarını ifade etti.

Akdeniz Üniversitesi yerleşkesinde bulunan Antalya Teknokent'te Girişimcilik ve Kuluçka Merkezi Prototip Atölyesi açıldı. Atölyenin açılış törenine Vali Münir Karaloğlu, Teknoloji Bakanlığı Ar-Ge Teşvikleri Genel Müdürü Bilal Macit, Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcıları Ahmet Ögke ve Erol Gürpınar ile akademisyenler, iş insanları ve öğrenciler katıldı.

 

AŞILMASI GEREKEN BİR PROBLEMDİ

Açılış töreninde yaptığı konuşmasında, üniversite ile sanayiyi bir araya getirmenin Türkiye için hep aşılması gereken bir problem olduğunu belirten Vali Karaloğlu, son yıllarda TÜBİTAK destekleri, Sanayi Teknoloji Bakanlığı'nın uyguladığı çeşitli programlar ve genç girişimcilere verilen hibe destekleriyle bu konuda çok mesafede alındığını kaydetti.

 

'AKADEMİSYENLER AR-GE VE İNOVASYONA ÖNEM VERMELİ'

Tüm bu alınan mesafelere rağmen henüz yolun başında olunduğuna dikkati çeken Vali Karaloğlu ''Biz hala üniversitelerimizdeki akademisyenleri liselerimizdeki öğretmenler gibi derse girip çıkmaktan kurtarabilmiş değiliz. Akademisyenlerimizin zamanını daha çok Ar-Ge, inovasyon projeleri yaparak bilgiyi ürüne çevirecek çalışmalarla geçirdikleri bir döneme geçemedik. İnşallah bugün burada, Teknokent içerisinde hem akademisyenlerimiz hem de daha çok öğrencilerimiz için, genç girişimciler için mana ifade eden kuluçka merkezi, prototip merkezi gibi imkanlar işimizi daha kolay kılacak" dedi.

 

TEKNOLOJİNİN DE BAŞKENTİ YAPALIM

Türkiye'yi gelecek hedeflerine taşımak için Ar-Ge'ye, inovasyona ve markalaşmaya önem verilmesi gerektiğine vurgu yapan Vali Karaloğlu, ''Turizm, tarım ve ticaretin başkenti Antalya'ya dördüncü T'yi de yani teknolojiyi de ilave etmek durumundayız. Antalya'nın ekosistemi buna çok müsait. Antalya'yı Türkiye'nin en önemli yazılım şehri haline getirelim. Organize Sanayi Bölgesi, Antalya Bilim Üniversitesi, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası ve Akdeniz Üniversitesi'nin ortağı olduğu 2'nci Teknokenti de Antalya'ya kazandırdık. Şu anda inşaat çalışmaları başladı. İki teknokent ile beraber Antalya'da hedeflediğimiz 4'üncü T'yi oluşturmada daha hızlı yol alacağımızı düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmasının ardından beraberindeki heyet ile atölyenin açılış kurdelesini kesen Vali Karaloğlu, yeni atölyeleri inceledi. DHA


Editör: Haber Merkezi