Akdeniz Yükseliş Koleji ortaokulu 5/ A sınıfı öğrencileri bu haftaki sosyal bilgiler dersini Aspendos Antik Tiyatrosunda Aspendos Ören yerinde işledi.

Sosyal bilgiler dersindeki  'tarihi güzelliklerimiz' adlı üniteyi Aspendos tiyatrosunda işleyen öğrenciler büyük heyecan yaşadılar. Eski toplumların yaşam tarzları, inançları, toplumsal kuralları hakkında yerinde bilgi sahibi oldular. Böylelikle kitaplardan öğrenecekleri soyut bilgileri somutlaştırarak kalıcı hale getirdiler. Ders öğretmenleri Zekai Ocaktan, eğitim-öğretimin dört duvar arasına sıkışmış bir uğraş olarak devam etmesinin artık günümüz çocuklarına hitap etmediğini, sınıf içinde hangi öğretim yönteminin kullanılırsa kullanılsın tam öğrenmenin gerçekleşmeyeceğini belirtti. Çocukların konuya dokunmak, konuyu koklamak, anlatılanları görmek istediklerini de sözlerine ekledi.

Bu düşünce ile öğrencilerini tiyatroya götürerek dersi burada işlediğini, öğrencilerin tarihin büyüsüyle merak içinde konuyu dinlediklerini, etkili bir öğrenme gerçekleştirerek amaçlarına ulaştıklarını özellikle vurguladı. Öğrencilere eşlik eden Türkçe öğretmeni de öğrencilere efsaneler hakkında bilgi verip Belkıs efsanesini anlattı. Böylelikle Türkçe ve Sosyal bilgiler dersleri birleştirilerek birden fazla hedefe de ulaşılmış oldu. Öğrencilerin gözlerindeki mutluluk ve heyecan görülmeye değerdi. Bu tür gezilerin öğrencilerin öğrenmesi ve öğrendiklerini kalıcı hale getirmesi açısından önemini bildiğimizden derslerimizi bu şekilde ağırlık vereceğiz.

Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi