REPLİK Sanat Eğitimleri Merkezi'nin öğrencileri, 'Prensler ve Kahramanlar' adlı müzikal oyunu, gelirini Antalya Yetim ve Muhtaç Çocuklar Vakfı'na bağışlamak için sahneledi.

Haşim İşçan Kültür Merkezi'ndeki sahnelenen ve Barış Fındık'ın genel sanat yönetmenliğini, Ata Çağdaş Yıldırım'ın proje koordinatörlüğünü, Aylin Arslan'ın prova yönetmenliğini, Sait Karabulut'un müzik tasarımını, Zekiye Şimşek'in sahne-kostüm tasarımını, Eraslan Sağlam'ın sanat yönetmenliğini, Özge Babahan Atuner'in de koreografisini üstlendiği 'Prensesler ve Kahramanlar' adlı müzikal oyun yoğun ilgi gördü.

40 çocuk ve gencin rol aldığı eserde 'Hayal edebildiğimiz kadar varız' mesajıyla bir çocuğun hayal dünyası içinde Rapunzel'den Aladdin'e, Uyuyun Güzel'den Cinderella'ya ve Karlar Ülkesi'ne kadar pek çok masal canlandırıldı. Her masalda dünyayı kurtaracak olan tek kavramın 'sevgi' olduğuna vurgu yapıldı.

Opera sahnesinde 2 kez sahnelenen oyunda rol alan öğrenciler ayakta alkışlandı.

Replik Sanat Eğitimleri Kurumu Genel Sanat Yönetmeni Barış Fındık ilgi gösteren izleyicilere, 'Prensler ve Kahramanlar' müzikalinin sahnelenmesine emeği geçenlere teşekkür etti.

Barış Fındık, "İzleyenleri güldüren, neşelendiren, düşündüren müzikal eserin anlamlı iki amacı var. Birincisi uluslararası platformda çokça rastlanan bu eserin Antalya'da da sahnelenmiş olması. İkincisi de gelirinin Antalya Yetim ve Muhtaç Çocuklar Vakfı'na bağışlanacak olması. Mutluyuz, gururluyuz. Bu ve benzeri çalışmalarımız sosyal sorumluluk projelerimiz kapsamında devam edecek" dedi. DHA

 

 

Editör: Haber Merkezi