Serik artık bir kent, üstelik seçmen sayısı 90 binlere ulaşmış, çok hareketli, çok dinamik bir kent. İşte bu sebeplerden dolayı da adaylar temas edebildikleri toplum kesimlerinden aldıkları geri dönüşümlerin ne kadarının genele şamil olabileceğini de kestiremiyorlar.

31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimleri için Serik'te henüz bir aday yok; bütün adaylar hala 'Aday Adayı' pozisyonunda. Çünkü hiçbir parti Serik'te daha adayını açıklamadı. İşte bu sebeple tüm aday adayları aralıksız çalışmalarını sürdürüyorlar. Partilerin Serik Belediye Başkanı Adaylarını açıklamalarına ise yaklaşık 8-10 gün kaldı.

Aday adayları şu anda ellerinde geldiği kadar seçmenlere ulaşmaya çabalıyorlar. Ancak 30 Mart 2014 tarihi itibariyle değişen yeni sistem ile birlikte Serik tek bir belediye şekline dönüşünce seçmen sayısı da bir anda 3 kata ulaştı. 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde Serik Belediye Başkanlığı için 28 bin 400'ü aşkın oy kullanılmıştı. 24 Haziran 2018 tarihinde yapılan son seçimde ise kullanılan oy sayısı 87 bin 700'ü aştı.

Bu rakamlara bakınca Serik'e 'Hizmet' için aday adayı olmuş bütün siyasilerin işi geçmiş döneme göre çok zor bir hal alıyor. Eskiden beldeler vardı ve Serik Merkez vardı her kes kendi seçmenine kolayca ulaşabiliyordu. Şimdi ise işler gerçekten zor. Çünkü Serik artık bir kent, üstelik seçmen sayısı 90 binlere ulaşmış, çok hareketli, çok dinamik bir kent. İşte bu sebeplerden dolayı da siyasiler temas edebildikleri toplum kesimlerinden aldıkları geri dönüşümlerin ne kadarının genele şamil olabileceğini de kestiremiyorlar. Çünkü Serik'te o kadar çok aday adayı ve o kadar fazla senaryo ve dedikodu var ki siyasiler de sürekli; aslı olan-olmayan, gerçek-gerçek dışı, bilinçli-bilinçsiz bilgi bombardımanına maruz kalıyorlar ve sürekli değerlendirmeleri, düşünceleri, psikolojileri ve analizleri değişiyor.

Sonuç olarak bizim naçizane görüşümüz; 'Serik'e hizmet için aday olan siyasiler', kafa karıştıran, fitne çıkaran dedikodu ve söylentilerden uzaklaşarak, daha serinkanlı ve sakin bir şekilde Serik ile ilgili amaçları ve projeleri üzerine yoğunlaşarak ulaşabildikleri kadar vatandaşla temas ederek önümüzdeki bu 8-10 günlük süreyi beklemeliler.

Son olarak bütün aday adaylarına kolaylıklar diliyor hep dediğimiz gibi; 'Ne olursa olsun ortak paydamız Serik olsun' sözümüzü tekrar etmek istiyoruz.

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi