3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Serik'te de çeşitli etkinlikler düzenlendi. İşitme engellilerden oluşan bir grup için Serik Belediyesi tarafından yapılan organizasyonla Anıtkabir ziyareti düzenlendi. Yine Serik'te çocuklara yönelik yemek ve eğlence aktiviteleri düzenlendi. Serik Belediyesi ve Gençlik Platformu iş birliği ile düzenlenen programda ise özel çocuklar gösteri yaptı. Programa Serik İlçe Kaymakamı Haluk Şimşek, Serik Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık, Oda Başkanları, özel çocuklar ve aileleri katıldı. Etkinlikte özel çocuklar tarafından yapılan gösteri ilgiyle izlendi.

Vatandaşlar Anıtkabir'de

Serik Belediyesi tarafından engelliler haftası dolayısıyla Serik'te 20 engelli vatandaş için Anıtkabir'e gezi programı düzenlendi. Ziyaret sonunda ilk defa Anıtkabir'i görmenin mutluluğunu yaşayan vatandaşlar, gezi için Başkan Çalık'a teşekkür ettiler.

Engelli vatandaşları ve personelini makamında ağırlayan Başkan Çalık; ''İlçemizde bulunan tüm engelli dernekleriyle istişare içerisindeyiz.  Bizler belediye olarak her zaman engelli vatandaşlarımızın yanındayız. Onları sevgiyle kucaklamak her bireyin insani vazifesidir. Engellilere hayatı daha iyi yaşanabilir hale getirmek için belediye olarak elimizden geleni yapıyoruz. Bu güne kadar ilçemizde engelleri kaldırmak için ciddi çalışmalar yaptık. Bünyemizde 23 engelli vatandaşımıza istihdam sağladık. İşitme engelli vatandaşlarımızın sorunlarına çözüm bulabilmek için işaret dili uzmanı görevlendirdik. Bu sayede engelli kardeşlerimizle ele ele verip önlerindeki engelleri beraber aşmaya devam edeceğiz'' dedi. Kutlamalar, hafta boyunca düzenlenecek etkinliklerle devam edecek.

Haber: Osman Türkçe



Editör: Haber Merkezi