Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol ile hayata geçirilen; Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi kapsamında Serik'in genç yetenekleri keşfediliyor.

81 İlde ve tüm ilçelerde yapılan Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi Serik'te de Serik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü işbirliğinde yapılıyor. H.M. Bankoğlu İmam hatip Ortaokulu Müdür Yardımcısı Ercan Koca ve Beden Eğitimi Öğretmeni Fatih Merdun koordinasyonunda gerçekleştirilen taramalar Serik Yunus Emre Anadolu Lisesi Kapalı Spor Salonu ile 100. Yıl Kapalı Spor Salonu'nda düzenleniyor.

İlk etabı bu yıl Mayıs ayında yapılan ve 950 öğrencinin katıldığı Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi çalışmalarının ikinci etabı bugün sona eriyor. Yaklaşık bin 200 öğrencinin katıldığı yetenek taramalı çalışmalarını, Serik İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Ekiz, Belediye Başkan Yardımcısı Bünyamin Okudan, Belediye Spor İşleri Müdürü Engin Ak ziyaret ettiler. Serik'teki ilkokulların 3. Sınıf öğrencilerini katılabildiği Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi'nde; 20 metre sürat koşusu, el kavrama kuvveti, çeviklik testi, geriye sağlık topu atma, dikey sıçrama, esneklik, oturma yüksekliği, kulaç uzunluğu, vücut ağırlığı, boy uzunluğu, antropometrik ölçüm ve performans test protokolleri uygulanıyor.

Haber: Osman Türkçe


Editör: Haber Merkezi