Serik Nüfus Müdürlüğü T.C. Kimlik Kartları ve Sürücü Belgeleri ile ilgili halk arasındaki bilgi kirliliği ve yanlış anlaşılmalara açıklık getirildi.

Nüfus Müdürlükleri tarafından verilen çipli kimlik kartları ve Sürücü Belgelerinde 31 Aralık tarihinden sonra kart bedellerinin 150 TL olacağı, bu tarihten sonra eski nüfus cüzdanı ve sürücü belgelerini yenisiyle değiştirmeyenler 1.000 TL para cezası uygulanacağı vb. gibi asılsız bilgi kirliliğine yönelik olarak Serik Nüfus Müdürlüğünce açıklayıcı bilgi verildi. Edinilen bilgiye göre halen 18.5 TL olan bedelinin 22.5 TL., 15 TL olan Sürücü Belgesi bedelinin de 18 TL olacağı, değiştirme işlemlerinin de 31 Aralık 2018 tarihinde sona ermeyip 2023 yılına kadar devam edeceği öğrenildi.

Alo 199 Randevu Alınması

Halkın yanlış anlaşılmalardan dolayı Nüfus Müdürlüklerine giderek uzun kuyruklar oluşturduğu için de ''Vatandaşların Nüfus Müdürlükleri gitmeden önce ALO 199 a telefon ederek yada www.nvi.gov.tr internet adresinden randevu almalarını ve randevu saatinde Nüfus Müdürlüklerine müracaat etmeleri halinde sıra beklemeden kısa sürede işlemlerinin yapılacağı, randevu almadan nüfus müdürlüklerinden sıra numarası alan vatandaşların ise randevulu kişilerin işlemlerinden kalan zamanlarda işlemlerinin yapıldığı bu nedenle de randevusuz olan kişilerin nüfus müdürlüklerinde beklemek zorunda kaldıkları'' bildirildi.

Müracaat Öncesi Neler Gerekiyor?

İşlemlerin hızlı bir şekilde yapılabilmesi için randevu alan kişilerin;

1.       Kimlik Kartı alacakların T.C. Kimlik kartı bedelini banka, Ptt yada vergi dairesine yatırmaları, 1 adet biyometrik fotoğraf (son 6 ay içerisinde çekilmiş) ve eski kimlik kartı ile (Kimlik kartı olmayanların pasaport yada ehliyet ile) başvurmaları.

2.       Sürücü belgesi alacakların, Sürücü belgesi bedelini banka, Ptt yada vergi dairesine yatırmaları, 1 adet biyometrik fotoğraf (son 6 ay içerisinde çekilmiş), eski sürücü belgesi ile (Sürücü Belgesi olmayanların pasaport yada T.C. Kimlik Kartı ile) ve Doktor raporu ile başvurmaları

3.       Pasaport alacakların ise Pasaport harcı ve defter bedelini banka, Ptt yada vergi dairesine yatırmaları, 1 adet biyometrik fotoğraf (son 6 ay içerisinde çekilmiş), varsa eski pasaport ve T.C. Kimlik Kartı (Kimlik kartı olmayanların ehliyet ile) başvurmaları gerekmektedir.

İstenilen belgelerin eksik olması halinde ise işlem yapılamayacağı öğrenildi.

Haber: Osman Türkçe

 

Editör: Haber Merkezi