Uzun bir maraton olan aday belirleme sürecinde son düzlüğe girildiği bugünlerde heyecan dorukta aynı zamanda kafalar da karışık.

31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimleri için aday belirleme maratonunda son 100 metre olarak tabir edebileceğimizi son düzlüğe büyük bir heyecan ile birlikte kafa karışıklığı içerisinde girildi. Çarşamba günü netleşen CHP-İYİ Parti ittifakı sonrasında Antalya'nın CHP'ye bırakılması ve Ak Parti-MHP ittifakı sonrasında Serik ve Antalya'da gelişmelerin ne yönde olacağı ile ilgili yüzlerce kulis dönmeye devam ediyor.

Dört partinin Serik seçmenleri bu günlerde ittifaklardan sonra seçimlerin nasıl hangi adaylarla hayata geçirileceğini merakla bekliyor. Tabii ki burada en büyük heyecanı yaşayanlar ise dört partinin Serik aday adayları. Acaba Serik'te her parti aday çıkaracak mı? Yoksa iki parti aday çıkarıp diğer iki parti seçmeni mi onları mı destekleyecek? Şu anda sadece Menderes Türel Ak Parti'den Büyükşehir Belediyesi adayı olarak açıklandı. Diğer partilerin Antalya Büyükşehir Belediyesi adayları kimler olacak? Serik İlçe Belediyesi Meclis Üyeleri karma liste mi olacak? Yoksa her parti kendi listesini mi çıkaracak?

Bu kadar kafa karışıklığı sonucunda kesin olan bir şey söylemek zor. Ancak Serik'te 4 büyük partiden en az 2 en çok ta 4 adayın Belediye Başkanlığı yarışına girecek kesin olan tek şey bu. Bunu da ittifak partilerinin görüşmeleri sonuca bağlayacak.

Bununla birlikte en zorlu süreçlerden birsi de Belediye Meclis Üyeleri listeleri. Her parti kendi listesini çıkarması her yerle seçimde partilerin içerisinde bile sıkıntı olan bir durumdur. Şimdi ise 'Karma listeler' olabileceği kulisleri dolaşıyor. Bu bile başlı başına bir büyük sorun.

Bize göre bir yerel seçimi bu kadar karmaşık hale getirmek Serik seçmeninin 'tepesini attırabilir'. Hayat gailesi içeresinde seçmene fazla yüklenmemek ve daha sade ve gerçekçi seçenekleri partiler Serik seçmenine sunmak zorundalar.

Kısacası son düzlüğe girildiğinde yukarıdaki sorularla birlikte kafalar oldukça karışık. Siyaset Serik ve Antalya'da tam bir satranç oyununa dönmüş durumda. Bu oyunda sanırız en iyi stratejiyi en soğukkanlı ve akılcı biçimde hayat geçiren partiler kazanacak.

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi