ANTALYA'nın son bir haftada 500 kilogram ile son yılların en yüksek yağışını aldığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, ''Böyle yoğun yağışlarda eskiden itfaiyeye 400'ün üzerinde su baskını gelirdi. Yağmur suyu yatırımlarımız sayesinde son yağışlarda aldığımız ihbar Kepez'de 6, Antalya'nın tamamında 40'ı geçmedi" dedi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kepezli muhtarlarla bir araya geldi. Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nde gerçekleşen buluşmada Türel, muhtarların sorun, talep ve önerilerini dinledi. Türkiye'deki başarılı belediye başkanları için yapılan çalışmalarda Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin yapılan birçok ankette ilk üçte çıktığını belirten Türel, ''Beğeni bölümünde de Türkiye birinciliğini kimseye bırakmıyoruz. Gerçekten bizim için bir iftihar vesilesi" dedi.

 

KEPEZ'E 2.2 MİLYARLIK YATIRIM

Kepez'e, Büyükşehir Belediyesi olarak yaptıkları toplam yatırımının 2.2 milyar lira olduğunu açıklayan Başkan Türel, şöyle konuştu:"Bu yatırımların içinde bizim desteklerimizle yapılan bazı belediye hizmetleri yok. Sütçülerdeki hastane buna dahil değil. 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Köprüsü ve devamında Gazi Bulvarı'ndaki katlı kavşaklar yok. Bugün Büyükşehir Belediyesi olarak Antalya'nın en büyük katlı köprülü kavşağını Gıyaseddin Keyhüsrev ismiyle taçlandırarak Gazi Bulvarı üzerinde 2 kilometrelik yer altı yolu ile 4 katlı kavşak olarak gerçekleştirebiliyoruz."

 

YAĞMUR SUYUNA 150 MİLYON LİRA

Sadece yağmursuyu drenaj kanalı yatırımlarının 150 milyon liraya yakın olduğunu kaydeden Menderes Türel, ''Eskiden Süleyman Demirel Bulvarı iki damla yağmurda göle dönerdi. Son bir haftada Antalya'ya 500 kilogramla son yılların en yüksek yağışını aldık. Bir gün eski Büyükşehir Belediye Başkanımız Hasan Subaşı ile beraberken dedi ki; 'Biz böyle yoğun yağış olduğunda itfaiyeye 400'ün üzerinde su baskını ihbarı alırdık.' Şimdi Kepez'de 6 tane. Antalya'nın tamamında 40'ı geçmiyor aldığımız ihbar" dedi.

 

KEPEZ ÇİFT KANATLA UÇUYOR

2014 seçimlerinden önce tek kanatla uçmaya çalışan Kepez'in artık çift kanatla uçtuğunu belirten Türel, "Hizmetlerimiz sizlerin destekleri sayesinde oluyor. Hakan Tütüncü ile 5 senedir çalışıyoruz. Şimdi sadece raylı sistem projesi 800 milyon lira. Projenin yüzde 70-80'i Kepez'den geçiyor. Hakan Başkanla el ele gönül gönüle ortaya koyduğumuz gayret sayesinde Kepez bambaşka bir noktaya geldi. 2004'te Kepez Antalya'nın arka bahçesi olmaktan çıkacak ön bahçesi olacak demiştik. Şimdi böyle oldu" dedi.

Kepez Muhtarlar Derneği Başkanı Feyzullah Büyükkeleş, Başkan Menderes Türel'e, Kepezli muhtarlar adına hediye takdim etti. DHA

Editör: Haber Merkezi