Herhangi bir partiden adaylığı açıklanacak olan Serik Belediye Başkan Adayı günde 100 kişi ile görüşürse tüm Serik seçmenine 3 ay sonunda ulaşabilecek.

31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimi için, adaylar ne zaman açıklanacak? Adaylar kim olacak? Bütün Serik'in haftalardır kilitlenip kaldığı iki can alıcı soru. Öyle ki bu iki sorunun cevabının hala Serik için verilememiş olması siyasi kulislerde siyasi bir 'travma' oluşturmaya başladı. Siyasi partilerin Serik ile ilgili hala net bir tavır ya da aday ortaya koymamaları seçmenlerde neredeyse 'türkü yakma' psikolojisi oluşturmaya başladı. Bütün aday adayları şarkıda olduğu gibi 'İbibikler öter ötmez ordayım' diyorlar ama Serikli seçmen ufka bakıyor; ne gelen var ne giden. Adaylar, 'Sütler kaymak tutar tutmaz ordayım' diyorlar ama takvimler 24 Aralık 2019'u gösterirken hala kimse yok.

Ha bugün ha yarın derken yıl bitti. 2018'i tamamdık sayılır. Şimdi 2019 başında Ocak ayı ile birlikte seçime 3 ay kalacak. Bu süre seçmen sayısı 90 bin kişiye ulaşmış olan bir Serik için yeterli mi? Bizce pek değil. Herhangi bir partiden adaylığı açıklanacak olan Serik Belediye Başkan Adayının önündeki 3 aylık (90 gün) sürede her vatandaşa ulaşmalıyım dese; yaklaşık günde bin (Rakamla 1.000) kişi ile görüşmesi lazım. (Hesap 90.000/ 90 gün üzerinden) Bir de bu sürece ittifakların Serik'te ortak aday belirleme olayı damga vurursa bu çalışma nasıl olacak? Bu süre nasıl yetecek?

İşte yukarıda özetlemeye çalıştığımız gibi sorular çok, zaman dar, vatandaşların sabır taşları çatladı gibi. Umarız artık yıl bitmeden siyasi partilerin Serik adaylarını açıklarlar da onlar da Serik ile ilgili proje ve çalışmalarını ortaya koyarlar ve Serikli rahat bir nefes alır.

Biz bütün aday adaylarına başarılar diliyor hep dediğimiz gibi; 'Ne olursa olsun ortak paydamız Serik olsun' sözümüz ile şimdilik noktayı koyuyoruz.

Haber: Osman Türkçe

 

Editör: Haber Merkezi