Birçok il ve ilçenin gelişiminde büyük katı sağlayan ticaret ve sanayi odası Serik'te de kurulmalı.

Bizce kısa adı SETSO olarak markalaştırılabilecek olan Serik Ticaret ve Sanayi Odası Serik'in daha hızlı ve güçlü bir şekilde kalkınması için kurulmalı. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası, Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası, Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası; bunlar Antalya ilinde var olan ticaret ve sanayi odaları. Serik'te yaşayanlar uzun zamandır bahsi geçen bu odaların bulundukları ilçelere ve bölgelere nasıl katma değer oluşturduklarını birçok vesile ile görmüşlerdir.

Yakın bir örneği hemen paylaşalım. Geçtiğimiz hafta ajanslara şu başlıklı haber düştü: 'Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) öncülüğünde 'Ne varsa Manavgat'ta var' sloganıyla düzenlenen fuar, 10-12 Ocak tarihleri arasında yapılacak.'' İşte Serik'te de bu tarz organizasyonları yapmak için Serik'teki esnaf odaları ile birleşerek itici güç olacak bir Serik Ticaret ve Sanayi Odası'na ihtiyaç var.

Engeller Aşılamazsa Platform Oluşturulmalı

Serik Ticaret ve Sanayi Odası kurulması ile ilgili prosedür, bürokrasi, mevzuat ya da üye sayısı yeterliliği gibi engeller Serik'in karşısına çıkarsa da şartları sonuna kadar zorlamak gerekiyor. Eğer sonuç alınamazsa başlatılan bu girişimi Serik Ticaret ve Sanayi Vakfı (SETSAV) ya da Serik Ticaret ve Sanayi Platformunu dönüştürerek yola devam edilebilir.

Adı ve şekli ne olursa olsun oluşturulacak bu güçlü STK Serik için güçlü bir itici kuvvet olacaktır. Serik'in bugün yetiştirdiği sayıları binlerle ifade edilen her alanda üniversite mezunu gençleri ve yetişmiş elemanları var. SETSO gibi güçlü bir kurum ile bu yeni nesil gençlerin vizyonu birleşirse Serik çok kısa zamanda komşularını geçebilecek güce ulaşır.

  Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi